|

Tutuklulara filmli mesaj

FETÖ’cü eski müdür Bayram Özbek’in Hopdedik Deli Dumrul filmi, 21 Mayıs’ta Digiturk’te yayınlandı. Filmde haksızlık sonucu hapse giren Deli Dumrul, cezaevinden çıkarak hesap soruyor. Örgüt militanlarının söz konusu filmin içeriğini mesaj kabul ettiği belirtililyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:08 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Tutuklulara filmli mesaj
Tutuklulara filmli mesaj

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) filmlerde verdiği mesajlarla yeniden ayaklanmaya çalışıyor. FETÖ dizileriyle operasyonlara yön veren dönemin Emniyet Müdürü Bayram Özbek’in Hopdedik Deli Dumrul filmi, 21 Mayıs’ta Digiturk’ün Movies Turk kanalında yayınlandı. Filmde haksızlık sonucu hapse giren Deli Dumrul, cezaevinden çıkarak hesap soruyor.

CEZAEVİNDEN ÇIKIŞI ANLATIYOR

‘O’na ve O’nu sevenlere itfah olunur’ sözleriyle başlayan film, Deli Dumrul karakterinin oyuna getirilerek hapse düşürülmesini konu alıyor. Filmde cezaevinde İhsan bey ile tanışarak hayatında derin tesirler meydana geleceği belirtiliyor. Deli Dumrul ile İhsan beyi uğradıkları iftiralardan kurtaracak kişinin ise bir komiser olduğuna dikkat çekilen filmde, Deli Dumrul’un tahliyesiyle ilgili de şu mesaj veriliyor: “Artık kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Çünkü yalana, dolana, talana, hırsıza, arsıza, yolsuza, laine ve haine.. ve de cümle haşerata HOP DEDİK! diyen Deli Dumrul artık özgürdür. Deli Dumrul’u yeni serüvenler beklemektedir.”

EMNİYETE KATILMA SAHNESİ

FETÖ’nün kara kutusu Özbek’in senaryosunu yazdığı filmde, Deli Dumrul karakteri için hapisten çıktığı andan itibaren de enteresan bir süreç başlıyor. Senaryoya göre Deli Dumrul, emniyette gizli görevli olarak operasyonlara katılmaya başlıyor. Filmde ayrıca yabancı istihbarat servislerinin adamı olduğu öne sürülen Maça Beyi isimli karakterin sinsi bir plan içinde olduğu belirtilirken, bu karanlık yapının çökertilmesi için mücadele verildiği kaydedildi.

FETÖ’YÜ DİRİLTMEYE
ÇALIŞIYORLAR

Emniyetteki FETÖ yapılanmasına ilişkin çok net mesajlar verilen filmin, 21 Mayıs tarihinde yayınlanması ise büyük tepki topladı. Cezaevlerinde Digiturk- D-Smart gibi televizyon paketlerinin bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar, hapishanedeki FETÖ’cülerin bu tip filmlerle diri tutulmaya çalışıldığına işaret etti. Filmde, haksızlığa uğradığı iddia edilen Deli Dumrul isimli karakterin, hapisten çıkarak haksızlıklarla mücadele etmesi, FETÖ’lerin içinde bulunduğu durum dikkate alındığında oldukça manidar bulundu. Digiturk’ün, FETÖ kapsamında hapis yatan bir senaristin filmini niçin yayınladığı merak ediliyor.


Kumpasın
fikir babası

Tahşiye Kumpası’nın fikir babası olan Bayram Özbek, aralarında Mehmet Doğan ve Mustafa Kaplan’ın da bulunduğu ve kamuoyunda “Tahşiye” olarak bilinen gruba kumpas kurmakla suçlandı. Özbek, polis amiri olduğu dönemde, FETÖ’cü STV’de yayınlanan ‘Tek Türkiye’ adlı dizideki ‘Karanlık Kurul’ sahnesinin diyalog yazarlığını da yaptı. Özbek, internet sitesinde “Tek Türkiye” ve “Kollama” dizilerinin konsept danışmanlığı, diyalog yazarlığı ve senaristliğini yaptığını, yine aynı televizyonda yayınlanan “Aile Mahkemesi” adlı dizinin de 4. sezon yazarlığını açıkça ifade etmişti. Tanınmamak için sakal bırakan sürekli kılık değiştirdiği için de binbir surat olarak anılan Özbek, İstanbul Kartal’da saklandığı evde yakalandı. Tanınmamak için sakal bıraktığı görülen Bayram Özbek, tutuklandı.

#FETÖ
#Deli Dumrul
#Film
7 yıl önce