|

Tuvaletçiler kralı

Taksi plakasını satarak tuvaletler zinciri kuran 29 yıllık tuvalet işletmecisi Mehmet Soydan, paraya para demiyor.

Yeni Şafak
00:00 - 18/10/2004 Pazartesi
Güncelleme: 21:21 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Merkezi Beşiktaş'taki Çarşı binasının içinde bulunan tuvaletin bir de Bakırköy şubesi var. Girişi 1 milyon olan tuvalete ilgi büyük. "Kral Altun Tuvalet"te saç kurutma makinesinden makasa, fırçadan jilete, törpüden tırnak makasına, şampuandan cımbıza, diş macunundan saç spreyine kadar ne ararsan var.

Hamallıktan başlayarak bulaşıkçılık, oto yıkamacılığı ve son olarak da şoförlük yapan 64 yaşındaki Mehmet Soydan, nam-ı değer Tuvaletçiler Kralı, Türkiye'de bir "ilk"e imza atarak tuvalet zinciri kurdu. 29 yıldır tuvaletçilik yaparak geçimini sağlayan Soydan'ın toplam 7 şubesi var. Ancak bunlardan yalnızca 2'si açık. Diğer şubeler maddi imkansızlıklardan dolayı kapalı. Merkezi Beşiktaş'ta bulunan Kral Altun Tuvaletler Zinciri'nin şubesi ise Bakırköy'de. Tuvaleti kullanmak isteyen, 1 milyon ödüyor.

Berber dükkanı gibi

Merkez Şube en göz kamaştıranı. Tuvalette, yok yok. Erkek tuvaletlerinin lavabolarının olduğu yer, bir berber dükkanını aratmıyor. Saç kurutma makinası, makas, fırça, jilet, törpü, tırnak makası, şampuan, cımbız, diş macunu, saç spreyi, yani ne ararsan var. Bayanlar tuvaletinde ise çocuk bezi değiştirme yatağı ve büyükler için dinlenme koltuğu var. Tuvaleti beğenen veya beğenmeyen herkes için bir ziyaretçi defteri açılmış. İsteyen düşüncelerini kaleme döküyor. 9 yıl boyunca İstanbul'da taksi şoförlüğü yapan Mehmet Soydan, Avrupa'ya giderek bir TIR satın aldı. Kısa süre de TIR şoförlüğü yapan Soydan, mesleği bırakarak Türkiye'ye döndü. Soydan'ın aklına bu kez tuvaletler zinciri kurmak geldi. Kısa sürede 7 şube açtı ve "Tuvaletçiler Kralı" unvanının sahibi oldu.

  • HAMİT ETEEVRANS / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce