|

Twitter''la anlaşma Dublin''de

.
00:00 - 17/05/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:38 - 17/05/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Twitter''la anlaşma Dublin''de
Twitter''la anlaşma Dublin''de

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, son dönemde Twitter yetkilileriyle iletişimde olumlu gelişmeler olduğunu kaydetti. Konuyla ilgili açıklama yapan Acarer, mahalli seçimler öncesi Twitter için alınan kapatma kararı ve buzlanma uygulamasının özgürlüklerin kısıtlaması değil, bireylerin özgürlüklerinin ihlalinden dolayı alındığının anlaşılması gerektiğini vurguladı.

TALEP LİSTESİ UZUN

Twitter''ın Türkiye''de ofis açması, vergilendirme, kişilerin hak ve hürriyetleri kapsamındaki şikayetlere muhatap bulabilmek adına yürütülen çalışmalar kapsamında, kamuoyunun gözü 20-22 Mayıs tarihlerinde İrlanda''nın başkenti Dublin''de yapılacak toplantıya çevrildi.

DURUM NETLEŞİR

BTK, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Başbakanlık''tan yetkililerin katılacağı toplantıda kısmen de olsa Twitter''ın Türkiye''deki pozisyonuna ilişkin atacağı adımların netleşmesi bekleniyor. Acarer, siber güvenlik alanında, kişilerin ve kurumların zarar görmemesi için alınan tedbirlerin engelleme, internete müdahale anlamına getirilmemesi gerektiğini vurguladı.

TEDBİRLER YASAK DEĞİL

Siber güvenlik açığı nedeniyle zaman zaman bireylerin mahrem görüntülerinin, kişiyi hayatına son verme noktasına kadar götürebildiğini belirten Acarer, tedbirlerin ''engel koymak-yasaklamak'' olarak algılandığını söyledi. Acarer, sosyal medyada yasaklama ya da engel olarak nitelenen olayların tamamının mahkeme kararı olduğunu belirtti.

Mağduriyet giderilecek

Dublin görüşmelerinde Türkiye''de ofis açılmasının ele alınacağını ama en acil konunun mağduriyetlerin giderilmesi için mahkeme kararlarının uygulanması olduğunu dile getiren Acarer, ''Bu konuda olumlu gelişmeler var ve bu olumlu gelişmeler hala da devam ediyor. Acil olan mahkeme kararlarının hızlı süreçte uygulanması, istediğimiz bu şu an pozitifte olduğumuza göre, eskiden iyiyiz'' diye konuştu.


10 yıl önce