|

Üç kademe başkanı ile ilk toplantı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisini 1 Temmuz’da genel Merkez’de topluyor. Genel başkan olduktan sonra üç kademe başkanını ilk defa toplayan Erdoğan, teşkilat revizyonu ve kongrelerin yol haritasını belirleyecek.

Yeni Şafak ve
11:25 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:40 - 19/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Yeniden genel başkan olduktan sonra partisiyle ilgili olarak “Metal yorgunluğu var” tespitinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz’da üç kademe başkanını topluyor. 1 Temmuz’da Genel Merkez’de yapılacak toplantıda 81 ilin ana kademe, kadın ve gençlik kollarının il başkanları katılacak. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra partisi ile ilişiği kesilen Erdoğan, en son 2014 yılında AK Parti Kampı’na başkanlık etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı’ndan sonra yapılacak kongreleri konuşacak. 6. olağan büyük kongre öncesinde gerçekleştirilecek teşkilat revizyonu ele alınacak. Cumhurbaşkanlığı sisteminin 50 artı 1 oy oranını iktidar olmak için zorunlu kılmasını geçtiğimiz günlerde partililere hatırlatan Erdoğan, teşkilatlardan daha çok çalışmalarını isteyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda referandumla seçilme yaşının 18’e düştüğünü belirterek ana kademede daha fazla gence sorumluluk vereceğini de vurgulayacak.

Ana kademe, kadın ve gençlik kollarının kongreleri 2017 sonuna kadar tamamlamayı planlayan AK Parti, 2018’de genel başkan, kadın ve gençlik kolları genel başkanlarını da yeniden seçecek.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
7 yıl önce