|

Üç kameralı çakma Nokia!

Sahte elektronik eşya cenneti Doğubank'ta, Nokia'nın da çakması yapıldı. '3 kameralı, pusulalı Nokia 8700. Polat bile bunu kullanıyor' diye kendi icadlarını pazarlayan dolandırıcıların 'mutant cepleri' polisi bile şaşırttı.

İstihbarat Servisi
00:00 - 29/05/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:14 - 29/05/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Üç kameralı çakma Nokia!
Üç kameralı çakma Nokia!

Nokia'nın Türkiye temsilcisi avukat Murat Turan, polise firmasının piyasaya sürmediği bir telefonun Doğubank'ta 'Nokai'nın 8700 modeli çıktı' diye satıldığını ihbar etti. Harekete geçen Fikri ve Sınai Hakları Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Eminönü Doğubank İşhanı'na düzenledikleri operasyonda 350 adet taklit ve faturasız cep telefonu ele geçirdi. Doğubank esnafı Cuma A, Necati Ç, Aykut B, Hakan K, Yaşar F ve Abdullah D'nin gözaltına alındığı operasyonda zanlıların sorgusunda olayla ilgili komik detaylar ortaya çıktı.

'POLAT BUNU KULLANIYOR ABİ'

Dolandırıcıların Nokia'nın üretmediği bir cep telefonunun üzerine 3 ayrı kamera ve bir adet pusula koyarak "İşte teknolojide son nokta bu, 8700 numa-ralı Nokia telefonu" diyerek sattıkları öğrenildi. Zanlıların telefonu pazarlarken 'Nokia bu telefonu henüz piyasaya sürmedi. Bizde numunesi var' dedikleri de belirlendi. Zanlıların müşteri çekmek için vatandaşa "Bu telefonu Kurtlar Vadisi Dizisi'ndeki Polat Alemdar da kullanıyor. Her türlü teknolojiye sahip" dedikleri tespit edildi.

TÜRKİYE'DE YOK, TURİSTTEN ALDIK

Zanlının emniyetteki ifadelerinde kendilerini savunma yöntemleri de dikkat çekti. Dolandırıcılar henüz piyasaya sürülmemiş telefonları yurt dışından İstanbul'a gezmeye gelen turistlerden 80 dolara satın aldıklarını ileri sürdüler. 6 zanlı nitelikli dolandırıcılıktan adliyeye sevk edildi. 5 işyeri hakkında işlem yapıldı.

16 yıl önce