|

Üç operasyon 21 gözaltı

Operasyonda 13 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında ihraç 1. sınıf emniyet müdürü Y.Y., ihraç emniyet amiri Y.Ş., örgütün sözde emniyet mahrem sorumlularından R.Ç. ve İ.Ç. ile örgütün sözde eski ilçe ablası M.Ç. de yer aldı.

Abdullah Sarica
04:00 - 4/05/2023 Perşembe
Güncelleme: 02:05 - 4/05/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 3 farklı operasyon gerçekleştirildi.
Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 3 farklı operasyon gerçekleştirildi.

Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün FETÖ’ye dikkat çeken 3 farklı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonların ilki, firari örgüt mensuplarının gizlendiği gaybubet evlerine düzenlendi. İstihbarat ve terör polisleri, örgüt mensuplarının saklandığı bir adresi tespit etti. Operasyonda 13 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında ihraç 1. sınıf emniyet müdürü Y.Y., ihraç emniyet amiri Y.Ş., örgütün sözde emniyet mahrem sorumlularından R.Ç. ve İ.Ç. ile örgütün sözde eski ilçe ablası M.Ç. de yer aldı.

İkinci operasyon, itirafçı örgüt mensuplarının verdiği bilgiler ışığında örgüt içinde yönetici konumda olan şüphelilere yönelik yapıldı. Örgütün sözde eski eyalet muhasebecisi O.Ç. ve eski büyük bölge sorumlusu E.S.’nin de aralarında bulunduğu 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin aktif görevde öğretmen, diğerinin ise ihraç bakanlık müşaviri olduğu öğrenildi.

Son operasyon ise FETÖ’nün soru hırsızlarına geldi. Askeri lise sınav sorularını dağıttıkları veya temin ettikleri, uzman raporları ve itirafçı beyanlarıyla tespit edilen 9 şüphelinin yakalanması için düğmeye basıldı. Ankara merkezli 3 ildeki baskınlarda şüphelilerden 5’i gözaltına alındı.

GOP yapılanması çöktü

İstanbul'da FETÖ'nün güncel yapılanmasına bir darbe daha. İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün Gaziosmanpaşa’da yeniden faaliyete geçmeye çalıştığı ve şüphelilerin gizli haberleşme ağı olarak “Signal” programını kullandıklarını tespit etti. 2'si ihraç öğretmen 14 şüphelinin yakalanması için 12 adrese eşzamanlı baskın düzenlendi, şüphelilerden 10'u gözaltına alındı. Adreslerde çok sayıda dijital materyal, 9 bin 417 dolar (183 bin lira), 152 bin lira ve 95 bin lira değerinde altın ele geçirildi. Yakalanamayan 4 firari her yerde aranıyor.



#Operasyon
#Terörle Mücadele Şubesi
#FETÖ
1 yıl önce