|

Uçuşa geçin çağrısı

Dünya Bankası Türkiye Başekonomisti Marina Wes, son aylarda Türkiye''nin ekonomik büyüme hızına ilişkin süregelen ''fren-gaz'' tartışmalarına katıldı: Türkiye''nin, uçağın hızlı uçabilmesi için, kanatların güçlendirilmesine yönelik bazı çalışmaları yapması gerekiyor

.
00:00 - 26/02/2013 Salı
Güncelleme: 23:32 - 25/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Uçuşa geçin çağrısı
Uçuşa geçin çağrısı

Dünya Bankası Türkiye Başekonomisti Marina Wes, Türkiye''nin ekonomik büyüme hızına dair tartışmalara ilişkin olarak önümüzdeki dönemde yapısal reformların hızlandırılması vurgusu yaptı. Wes, '''Türkiye''nin, uçağın hızlı uçabilmesi için kanatların güçlendirilmesine yönelik bazı çalışmaları yapması gerekiyor''' dedi. Wes, Türkiye ekonomisinin yeniden dengelenmede elde ettiği başarıların kredi reyting kuruluşu Fitch gibi kuruluşlar tarafından takdir edilmesini olumlu karşıladıklarını belirterek, olumlu orta vadeli beklentilere karşın, Türkiye''deki büyümenin aynı yatırım puanına sahip diğer ülkelere göre daha volatil kalmaya devam edecek gibi göründüğünü anlattı.

REKABET GÜCÜ ARTTIRILMALI

Dünya Bankası Türkiye Başekonomisti Wes, '''Türkiye''deki olumlu büyüme beklentilerine rağmen, ülkenin dış finansmana olan bağımlılığı bir kırılganlık olmaya devam ediyor ve büyüme oranlarında potansiyel oynaklığa sebep oluyor. Türkiye''nin dış finansmana olan bağımlılığını azaltmak için, üretimi ve rekabet gücünü arttırmaya ve doğrudan yatırımları çekmeye yönelik yapısal reformların sürmesi gerekiyor. Bu bir yandan sürdürülebilir büyümeye katkıda bulunurken aynı zamanda cari açığın kontrol altında tutulmasını sağlayacaktır. Türkiye''nin uçağının hızlı uçabilmesi için, kanatların güçlendirilmesine yönelik bazı çalışmaların yapılması gerekiyor''' ifadelerini kullandı.


11 yıl önce