|

Ucuz bilet tarifesi Lufthansa'yı uçurdu

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, “Almanya'dan ABD ve Pekin'e 499 Avro'dan başlayan fiyatlarla hem de A380 ile uçuyoruz. Bu uçuşlara hem İstanbul'da hem de Almanya'da yaşayan Türk yolcular büyük rağbet gösteriyor” dedi.

Yasin Yılmaz
00:00 - 19/12/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:43 - 19/12/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Ucuz bilet tarifesi Lufthansa'yı uçurdu
Ucuz bilet tarifesi Lufthansa'yı uçurdu

Teknik altyapı, sürekli eğitimli personeli ve uçuş güvenliğine verdiği önemle Avrupa'da havacılık sektörünün en güçlü kuruluşu olan Lufthansa Alman Hava Yolları, indirimli uçuşlarla talebi kendine çevirmeye başladı. Bir Türk'le evli olduğu için milli enişte olarak anılan Lutfhansa'nın Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Türkiye'deki yatırımları artıracaklarını söyledi. Wende, “Türkiye'ye uçuşlarda koltuk kapasitesini yüzde 13 artıracağız. 24 eski uçağımızı satıp, 18 büyük gövdeli yeni uçak alacağız” dedi

KAYINBİRADERLERE KIYAK

Wende, 'Kayınbiraderlere kıyak yapmayı da unutmadık” derken, Türk yolculara yönelik bilet fiyatlarını mümkün olduğunca ucuzlattıklarını kaydetti. Wende şunları söyledi: “Türkiye uçuşlarımızda fiyat THY ile aynı gibi ama Amerika uçuşlarında bizim fiyatımız daha ucuz. Ekonomi sınıfında indirimli fiyatlarımız 499 Avro'dan başlıyor. Normal fiyatımız 699 Avro'ya kadar çıkıyor. Bir farkımız da İstanbul'dan Amerika'ya Frankfurt aktarmalı Airbus A 380 ile uçuyoruz. Türkler A 380'i çok merak ediyor. Bir ayda bin 500 Türk yolcuyu Amerika ve Pekin'e taşıdık.”

12 yıl önce