|

#UfakbirOsmanlıtokadı

Avrupa’nın diplomasi ayıbına Türk hacker’lar kayıtsız kalmadı. Aralarında Borussia Dortmund, UNICEF USA, Alman Welt gazetesi, ünlü futbolcu Javi Martinez’in de bulunduğu pek çok sosyal medya hesabı hacklendi; ‘#OSMANLITOKADI’ etiketli mesajlar paylaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:25 - 16/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
#UfakbirOsmanlıtokadı
#UfakbirOsmanlıtokadı

Türkiye'ye diplomasi savaşı açan Almanya ve Hollanda'ya Türk hackerlar 'Osmanlı tokatlı' cevap verdi. Kendilerine 'Bundesliga' adını veren internet korsanı ekibi, dünya genelinde milyonlarca takipçisi bulunan çok sayıda sosyal medya hesabını ele geçirdi. Aralarında dünyaca ünlü futbol kulübü Borussia Dortmund, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun ABD şubesi (UNICEF USA), Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), Forbes dergisi, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Kuzey Amerika şubesi (BBC North America), İngiliz Reuters ajansının Japonya şubesi (Reuters Japan), Alman Welt gazetesi, Duke Üniversitesi, Starbucks Arjantin, Toyota'nın İtalya şubesi ve ünlü futbolcu Javi Martinez'in de bulunduğu pek çok markanın Twitter hesabını 'hacklendi'.





'16 NİSAN'DA GÖRÜŞELİM'


Ele geçirilen hesaplarda, “? #Nazialmanya #Nazihollanda Bu size ufakbir #OSMANLITOKADI #16Nisan da görüşmek üzere ne mi yazdım Türkçe ÖĞREN #RT” yazısının yanısıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir video paylaşımı yapıldı. Hesapların Twitter istatistiklerini öğrenmek için Twitter Counter uygulamasına izin verdikleri ve Türk hacker'ların bu uygulama üzerinden kontrol ettikleri belirlendi. Hollanda-Amsterdam merkezli Twitter Counter, Kasım 2016'da da saldırıya uğramış ve PlayStation, The New Yorker gibi hesaplardan mesajlar atılmıştı.



O ŞİRKET ÇARESİZ KALDI


Gelişmeler üzerine Twitter istatistik sitesi Twitter Counter yayınladığı açıklamada şunları kaydetti: “Twitter Counter uygulaması Twitter'da bloke edildi. Eğer bu hareketlilik devam ederse, bunun bizimle ilgisi olmadığına kanaat getireceğiz. Bu suiistimalin sistemlerimiz üzerinden yapıldığını tahmin ederek, uygulamamızın tweet atma kabiliyetini engelledik. Hacklendiğimizin farkındayız ve bir inceleme başlattık. Bu suiistimali engellemek tedbir alıyoruz.”


#Avrupa
#Diplomasi
#Türk hackerlar
7 yıl önce