|

Uğur Dündar: Adaylar büyük olasılıkla Kılıçdaroğlu'nun da içine sinmiyor

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP yandaşı gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, CHP sıralarından aday gösterilen FETÖ iltisaklılara ilişkin yorum yapınca Sözcü Yazarı Uğur Dündar araya girdi. Dündar, "Bunlar Kemal Bey’in kendisinin belirlediği adaylar değil ki, CHP’nin adayları değil ki. Sonuçta bir ittifak. Belki Kemal Bey'in de içine sinmiyor bu isimler. Belki değil bence büyük olasılıkla sinmiyor." diye konuştu.

23:51 - 3/05/2023 Çarşamba
Güncelleme: 00:10 - 4/05/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Sözcü Yazarı Uğur Dündar
Sözcü Yazarı Uğur Dündar

Partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na bildirmesi sonrası muhalefet kanadında büyük tartışmalar çıkmıştı. DEVA Partili Sadullah Ergin'in CHP listelerinden Ankara'da, FETÖ'nün yayın organlarından kapatılan Taraf gazetesi yazarı Yüksel Taşkın'ın da CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir'de 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olması CHP yandaşlarını bir hayli kızdırmıştı.

Geçtiğimiz yıllarda Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile kişisel tartışmalara giren Ergin'in CHP listesinden aday olmasına tepki gösteren Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Şaban Sevinç ve Mustafa Balbay'ın başını çektiği CHP'liler, "Kabul etmiyoruz" diyerek isyan bayrağını açmıştı.

Uğur Dündar: Adaylar büyük olasılıkla Kılıçdaroğlu'nun da içine sinmiyor

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sözcü TV'de CHP yandaşı gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, CHP sıralarından aday gösterilen FETÖ iltisaklılara ilişkin yorum yapınca Sözcü Yazarı Uğur Dündar araya girdi.

Geçtiğimiz günlerde CHP'ye listeler üzerinden tepki gösteren Dündar, bu kez söylem değişirdi.

Kılıçdaroğlu'nu aklamaya çalışan Dündar'ın,
"Bunlar Kemal Bey’in kendisinin belirlediği adaylar değil ki, CHP’nin adayları değil ki. Sonuçta bir ittifak. Belki Kemal Bey'in de içine sinmiyor bu isimler. Belki değil bence büyük olasılıkla sinmiyor."
ifadelerini kullanarak listeleri savunması dikkat çekti.


#Uğur Dündar
#Sözcü
#Muharrem İnce
1 yıl önce