|

Ukrayna'dan Türkiye'ye kimlikle seyahat

Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz seyahat uygulaması dün resmen başladı. Türkiye'ye, 'sadece kimlik kartıyla' giren Ukraynalı kafileyi taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 04:07 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yolculardan Yana Kalinina, uygulamanın çok güzel olduğunu, Ukraynalıların yurt dışına ve özellikle Türkiye'ye çok seyahat ettiğini söyledi.
Yolculardan Yana Kalinina, uygulamanın çok güzel olduğunu, Ukraynalıların yurt dışına ve özellikle Türkiye'ye çok seyahat ettiğini söyledi.

Türkiye ile Ukrayna arasında iki ülke vatandaşlarının sadece kimlik kartıyla karşılıklı ziyaretine imkan tanıyan anlaşmanın imzalanmasının ardından Ukraynalı kafileyi taşıyan uçak Atatürk Havalimanı’na indi.

KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Türk Hava Yollarına (THY) ait Kherson-İstanbul tarifeli uçağın saat 11.00’de havalimanına inmesinin ardından yolcular pasaport işlemlerini yaptırdı. Yolculardan 36 yaşındaki iş adamı Oleksiy Volkov, iki ülke arasındaki anlaşmanın turist sayısını artıracağını söyledi. Volkov, uygulamayla kontrol noktalarından daha çabuk geçeceklerini ifade ederek, zamanla yolcu sayısının artacağını belirtti. Yolculardan 22 yaşındaki Yana Kalinina da uygulamanın çok güzel olduğunu, Ukraynalıların yurt dışına ve özellikle Türkiye’ye çok seyahat ettiğini anlattı. Kalinina, uygulama sayesinde daha kolay Türkiye’ye gelebileceklerini dile getirerek, “Bu uygulama sayesinde Ukrayna’da insan kalmayacak. Çünkü insanların çoğu yurt dışında çalışıyor. Bu uygulama çok kolaylık sağlayacak” diye konuştu.

90 gün vizesiz kalma

Ankara’da 14 Mart’ta imzalanan ve iki ülke vatandaşlarının karşılıklı kısa süreli seyahatlerinin kolaylaştırılmasını teşvik etmeyi amaçlayan anlaşmaya göre, Türk ve Ukrayna vatandaşları seyahatlerinde 180 gün içinde toplamda 90 günü aşmamak kaydıyla taraf ülkeye girip çıkabilecek, bu ülkeden transit geçebilecek.

#Ukrayna
#Türkiye
#Seyahat
7 yıl önce