|

Ukraynalı bilgisayar korsanının El Kaide'yle bir bağlantısı yok

ABD tarafından uluslararası tutuklama kararıyla aranırken, Kemer'de yakalanan dünyaca ünlü Ukraynalı hacker Maksym Y'nin, 60 gün içerisinde ABD makamlarına teslim edilebileceği bildirildi. Ukraynalı hacker'ın, El Kaide'yle bağlantısının bulunmadığı bildirildi

Aa
00:00 - 3/08/2007 Cuma
Güncelleme: 01:43 - 3/08/2007 Cuma
Yeni Şafak
Ukraynalı bilgisayar korsanının El Kaide'yle bir b
Ukraynalı bilgisayar korsanının El Kaide'yle bir b

ABD tarafından “erişim kaçakçılığı”suçundan uluslararası tutuklama kararıyla aranırken, Antalya'nın Kemer ilçesinde yakalanan Ukraynalı Maksym Y'nin, 60 gün içerisinde ABD'ye teslim edilebileceği bildirildi. Dünyada 60 bin kişinin kredi kartı şifrelerini internet üzerinden kırarak elde ettiği bilgileri satan, ABD tarafından da “erişim kaçakçılığı” suçundan uluslararası tutuklama kararıyla arandığı belirlenen Ukrayna hacker Maksym Y. hakkında, Türkiye'de de kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor.

Emniyet yetkilileri zanlının, Türkiye'de de bin 200 kişinin kredi kartı bilgilerini elde ettiğini kaydettiler. Yetkililer, soruşturmada, Ukraynalı hackerin Türkiye'de bazı kişilerle bağlantılı olduğu şüphesinin de bulunduğunu, bu kişilerin tespit edilmesine çalışıldığını bildirdiler.


EL KAİDE BAĞLANTISI YOK

Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan zanlının uluslararası tutuklama kararı çerçevesinde 60 günlük iade süresi bulunduğunu bildiren savcılık yetkilileri, Ukraynalı hackerın gerekli araştırma ve uluslararası işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte ABD'ye verilebileceğini bildirdiler. Ukraynalı hackerın yanında bulunan ve kendisiyle birlikte Kemer'deki diskoda gözaltına alınan İsrailli arkadaşının ise savcılık tarafından serbest bırakıldığı bildirildi.

Savcılık ve emniyet yetkilileri, Ukraynalı zanlının El Kaide'ye bilgi verdiği yolundaki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını ve bu kişinin El Kaide'yle bağlantısının bulunmadığını bildirdiler.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan da şu bilgileri verdi: "Zanlı dünyada bilinen önemli bir bilgisayar korsanıdır. ElKaide ile kesinlikle bağlantısı yok. Bu yönde uluslararası bir kayıt da yok. Zanlı, İsrailli arkadaşıyla birlikte ABD ile Türk polisinin istihbarat çalışması sonucu Türkiye'ye geldiği tespit edildikten 5 gün sonra yakalandı.”




17 yıl önce