|

Ukraynalı sanatçılardan Türk halkına teşekkür: Türkiye’ye minnettarız

Ukraynalı sanatçılar, Türkiye’nin ülkelerine verdiği destek için teşekkür etti. Aralarında müzisyen ve ressamların da yer aldığı sanatçılar, Türk halkının para ve insani yardım yaptığına dikkat çekti. Ressam, Anna Avetova, “Türkiye harika, Türk halkından para, insani yardım alıyoruz” derken, Dima Kashtalyan ise, “Türkiye’ye yapılan bu paha biçilmez” dedi.

00:00 - 4/03/2022 Cuma
Güncelleme: 00:46 - 4/03/2022 Cuma
Yeni Şafak
Nina Murashkina
Nina Murashkina

Rus işgalinin ilk gününden bu yana Ukrayna halkına desteğini sürdüren Türkiye’ye sanatçılardan teşekkür mesajı geldi. Aralarında müzisyen, seramik sanatçısı, ressam, NFT sanatçısı ve küratörlerin de bulunduğu Ukraynalı sanatçılar, Türkiye ve Türk halkının yaptıklarının paha biçilemez olduğunu söyledi.

SAVAŞTAN ÖNCE BAŞLADI

Ukraynalı ressam ve küratör Anna Avetova, Türkiye’nin ülkesine para ve insani yardım gönderdiğini söyledi. Yardım ve destek mesajlarının savaştan önce başladığına dikkat çeken Avetova şunları söyledi: “Türkiye harika, Türk halkından para, insani yardım alıyoruz. Savaş başlamadan 2 hafta önce Türk meslektaşımızdan yardım mesajı aldım.”

AİLEM BOMBA ALTINDA

İspanya’da olan Seramik Sanatçısı Nina Murashkina ailesinin ve tüm arkadaşlarının yoğun bombardıman altında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Ailesi için endişe duyduğunu kaydeden Murashkina, “Türkiye’ye ve Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

PAHA BİÇİLEMEZ

Ressam Dima Kashtalyan ise şunları söyledi: “Ukrayna’dan ayrıldım çünkü güvende değildik. Dünden beri eşimle Romanya’dayız. Ukraynalılar sadece bağımsız bir ülke olmak, istedikleri gibi yaşamak istiyor. Türkiye’nin Ukrayna’ya yaptığı yardım somut. Türkiye’ye yapılan bu paha biçilmez yardım için size teşekkür ederiz.”

#Ukrayna
#NFT
#Anna Avetova
#Nina Murashkina
#Dima Kashtalyan
2 yıl önce