|

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar: Türkiye’nin teklifini destekliyoruz

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya ile gerilimin çözülmesi için diplomatik yollara bağlı kaldıklarını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arabuluculuk tekliflerini desteklediklerini ifade etti.

Haber Merkezi
00:00 - 24/02/2022 jeudi
Güncelleme: 00:25 - 24/02/2022 jeudi
Yeni Şafak
Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar
Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, düzenlediği basın toplantısında, Rusya’nın Donbask ve Luhansk’ı tanıma kararını eleştirdi.

EN GÜZEL CEVAP NATO’YA KABUL

Bondar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırgan tutumuna verilecek en güzel cevabın Ukrayna’nın NATO’ya kabul edilmesi olacağını söyledi.

Rusya’ya karşı sadece yaptırımların etkili olmayacağını belirten Bondar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, zamanında söylediği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ ifadesi gerçekten şu an Ukrayna’da her zamankinden çok daha güncel” dedi.



MÜZAKEREYE AÇIĞIZ

Ukrayna’nın Rusya ile gerilimin çözülmesi için diplomatik yollara bağlı kaldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arabuluculuk tekliflerini desteklediklerini anlatan Bondar, “Böyle bir teklif gerçekleşirse Rusya ile sorunu siyasi yoldan çözmemize yardımcı olacaktır. Biz, Antalya Diplomasi Forumu dahil olmakla üzere, her türlü müzakere formatına açığız” dedi.

#Ukrayna
#Vasyl Bodnar
#Rusya
#Erdoğan
#Antalya Diplomasi Forumu
il y a 2 ans