|

Ülker ekmek pazarına girdi

Ülker, çikolota devi Godiva'dan sonra şimdi de Türkiye ambalajlı ekmek pazarının yüzde 75'ine hakim olan Uno'nun yüzde 50'sini satın aldı.

İstanbul
00:00 - 8/01/2008 Tuesday
Güncelleme: 00:39 - 8/01/2008 Tuesday
Yeni Şafak
Ülker ekmek pazarına girdi
Ülker ekmek pazarına girdi

Ülker Bisküvi A.Ş'nin yüzde 10 iştiraki olan Fresh Cake Gıda A. Ş, UNO Ekmek ile Komşu Fırın şirketlerinin yüzde 50'şer oranındaki hisselerini satın aldı. Satın almada iki şirketin toplam değeri 75 milyon dolar üzerinden hesaplandı.

Ülker'den yapılan açıklamada, 2006 yılını 7,5 milyar dolar ciro ile tamamlayan ve tüm Türkiye'de 23 bin 500 çalışanı bulunan Yıldız Holding şirketlerinden Ülker Bisküvi A.Ş'nin yüzde 10 iştiraki olan Fresh Cake Gıda A.Ş'nin, Unmaş Unlu Mamuller A.Ş (UNO Ekmek) ve Doruk Unlu Mamuller A.Ş (Komşu Fırın) şirketlerinin yüzde 50'şer oranındaki hisselerini satın aldığı kaydedildi.

Satın alma işleminde her iki şirketin toplam değerinin 75 milyon dolar üzerinden hesaplandığı belirtilen açıklamada, “Bu alımda Uno markasının gücü, ambalajlı ekmek üretim ve dağıtım teşkilatının ve şirketin inovatif büyüme stratejisinin Ülker'in dağıtım ağı ve inovasyon anlayışı ile örtüşmesi önemli bir rol oynamıştır.” denildi.


İkinci fabrika Ankara'da

Uno, halen ambalajlı ekmek pazarının yüzde 75'ine hakim konumda bulunuyor ve 50'den fazla ilde dağıtım yapıyor. Şu anda Dudullu'da bir fabrikası bulunan Uno, 2008 yılı sonunda Ankara'daki fabrikasını da hizmete alacak.




16 years ago