|

Uludağ'da kar sevinci

Uludağ'da kar yağışının ardından, yoğun sise rağmen kayakseverler pistlere akın etti.

Aa
00:00 - 24/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:18 - 24/02/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Uludağ'da kar sevinci
Uludağ'da kar sevinci

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın "oteller bölgesi''nde, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından hareketlilik başladı. Yoğun sise rağmen kayakseverler pistlere akın ederken, Uludağ'a gelen Arap turistler de kayak yaptı. Bu arada, teleskiye binmeye çalışan bazı Arap turistlerin, zor anlar yaşadığı görüldü.

Uludağ Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, biraz sıkıntılı bir sezon geçirdiklerini belirtti. Son zamanlarda yağan kar nedeniyle sezonun uzadığını ifade eden Yazıcı, ''Tüm kayakseverlere ve kaymak isteyenlere Uludağ'ımızın kayak hizmeti vermeye devam ettiğini belirtmek isterim. Kar yağışının devam edeceğini meteoroloji yetkililerinden öğrendik, bu bizi sevindiriyor'' diye konuştu.

Uzun süre kar yağışının olmamasının kendilerini nasıl etkilediğini sorulması üzerine Yazıcı, ''Ben burada doğdum, büyüdüm. Böyle bir şeyi ilk defa görüyorum. İnşallah bir daha başımıza böyle bir şey gelmez'' dedi. Bunun tedbirini aslında bir nebze de olsa önceden almaya çalıştıklarını anlatan Yazıcı, şöyle devam etti:

''Ama o günlerle bugünler arasında fark var. Şu an zaten bütün pistler birleşmiş durumda. Herkes istediği yerde kayabiliyor. Ayrıca bu sistem içerisinde tekrar 'karlama' projesi önem kazandı. Buna hemen nisan ayı başında başlıyoruz. Kısmet olursa az kar yağsa da sezonu uzatmak adına 'karlama' projesine devam etmek istiyoruz. Genelde buraya Arap turistler geliyor. Ruslar da tatillerini burada geçirmeyi tercih ediyor. Fakat kar eksikliği bunu etkiledi, tabii uçakları da etkiledi. Böyle olunca isteyenler gelemedi.''

10 yıl önce