|

Uluslararası Gençler Gazze İnisiyatifi'nden çağrı: Boykotu şiddetli bir şekilde sürdürmeliyiz

İstanbul'da Fatih Genç İHH ve Uluslararası Gençler Gazze İnisiyatifi ortaklığında organize edilmiş olan 'Özgür Kudüs' programında Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekildi. Programa Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye eğitim görmek için gelen öğrenciler davet edildi. Program sonunda Türkçe ve İngilizce olarak yapılan basın açıklamasında "Uluslararası sivil öğrenci inisiyatifi olarak, Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Ve tüm öğrenci birliklerini ve sivil toplum kuruluşlarını bu birliğe davet ediyoruz. İnsani yardımın havadan, karadan ve denizden ulaştırılabilmesi için elimizden geleni yapacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Nisa Nur Çavuşoğlu
21:51 - 20/12/2023 Çarşamba
Güncelleme: 12:57 - 21/12/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Uluslararası Öğrencilerle Özgür Kudüs Gecesi
Uluslararası Öğrencilerle Özgür Kudüs Gecesi

İstanbul'da Fatih Genç İHH ve Uluslararası Gençler Gazze İnisiyatifi ortaklığında organize edilmiş olan 'Özgür Kudüs' programında Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekildi. Programa 48 farklı ülkeden Türkiye'ye eğitim görmek için gelen öğrenciler davet edildi.



İşgalci İsrail'in bombaladığı ve evlerini işgal ettiği Gazze halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden gençler uluslararası toplumu işlenen insanlık suçuna karşı harekete geçmeye davet etti. Programda İlmiye Vakfı Kurucusu Muhammed Yazıcı, "Üç Dinin Ortak Merkezi Kudüs" Eğitimci, Yazar Müzeyyen Taşçı "Gençler Kudüs İçin Ne Yapabilir?" Eğitimci Cemal Yılmaz "Özgürlük Filosu Mavi Marmara" başlıklı konuşmalarını gerçekleşti.

Fatih Genç İHH ve Uluslararası Gençler Gazze İnsiyatifi Temsilcisi Muhammed Yusuf Karakaş, programı basın açıklaması ile sonlandırdı.

"Bugün burada 48 farklı ülkeden ve Türkiye'nin seçkin üniversiteleri ile liselerinden gelen uluslararası öğrenciler ile bir aradayız. 7 Ekim'den bugüne, on binlerce Gazzeli kardeşimiz şehit edildi ve hapsedildi.
Bu acı verici sayıların çoğunluğunu küçük yaştaki çocuklar oluşturuyor. 2023 yılında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu büyük zulme, hiçbir güç sahibinin adım atmaması bizleri derinden üzdü. Bu durum, 48 farklı ülkeden gençleri bir araya getirdi. Artık şehit Furkan Doğan gibi yaşama sırası bizde; uluslararası sivil öğrenci inisiyatifi olarak, Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Ve tüm öğrenci birliklerini ve sivil toplum kuruluşlarını bu birliğe davet ediyoruz. İnsani yardımın havadan, karadan ve denizden ulaştırılabilmesi için elimizden geleni yapacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz. Biz biliyoruz ki ecdadımız olan Fatih Sultan Mehmet, henüz 21 yaşındayken gemileri karadan yürüttü. Bizler de benzer bir kararlılıkla, akan kanın durdurulması için bir arada olma vaktinin geldiğine inanıyoruz. İnsanlık adına burada bulunan herkese teşekkür ederim. Yakın zamanda uluslararası insan hakları aktivistleriyle birlikte insani yardım gemilerini yola çıkaracağız. Vicdan sahibi insanlar olarak yapmamız gereken, insanlık için adım atmak, gemilerin yola çıkabilmesi için gerekli zemini hazırlamak ve fon çalışmalarına destek sağlamaktır. Bu amaçla pek çok yol bulunmaktadır. STK'larımız önderliğinde yapılan tüm çalışmalara Kudüs için destek vermeliyiz. Eyleme geçmeliyiz, boykotu çok şiddetli bir şekilde sürdürmeliyiz. Şimdi hep birlikte söz verelim: Bu işgale karşı her yerde ve her şekilde eyleme geçeceğiz. En azından insanlık için bunu yapabiliriz. Şimdi, elimizden gelenin fazlasını yapma vaktidir."

#Genç İHH
#Gazze
#Filistin
#Uluslararası Gençler Gazze İnisiyatifi
5 ay önce