|

Ulusoy ailesi oğul verdi

Ulusoy Holding'in bölünmesinin ardından 10 lojistik şirketi ile Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding'i kuran Alican Ulusoy, arılardaki 'oğul vermeyi' hatırlatan iddialı büyümeyi hedefliyor. Misyonu ise 'Türkiye'nin yükünü taşımak'

Şükrullah Dolu
00:00 - 26/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:39 - 26/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Ulusoy ailesi oğul verdi
Ulusoy ailesi oğul verdi

Ana kovandan ayrılıp başka yerde yeni bir yuva kurmaya çalışan küçük arılar için kullanılan 'oğul verme' eylemi Ulusoy ailesinde gerçekleşiyor. Geçen yıl Ulusoy Holding'in hissedarları arasında eşit olarak bölünmesinin ardından Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding'i kuran Alican Ulusoy, Türkiye'nin genç holding sahiplerinden biri oldu. Alican Ulusoy, lojistik sektöründe faaliyet gösteren 10 firmayı çatısı altında toplayan holdingin misyonunu “Türkiye'nin yükünü taşımak” şeklinde açıkladı.

3 AYDA YÜZDE 20 BÜYÜDÜ

Geçen yıl ekim ayında kurulan holdingin 3 ayda 15 milyon avro yatırım yaparak yüzde 20 büyüdüğünü ve 500 kişilik istihdama ulaştığını bildiren Ulusoy, “2009 yılında 250 kişiye daha ek istihdam sağlamayı amaçlıyoruz. 3 yıldaki hedefimiz ise yüzde yüz büyümek” dedi. Hava, kara ve deniz yoluyla her türlü yükü tam hizmet veren entegre bir yapıyla taşıyacaklarını vurgulayan Alican Ulusoy, lojistik sektörünü tercih nedenini, 4 yaşından bu yana bu sektörün içinde mutfaktan yetişmesi olarak açıklıyor.

AVRUPALI DEVLE ORTAKLIK

Alican Ulusoy, şunları kaydetti: “Dünyada 5 trilyon dolar büyüklüğüne ulaşan lojistik sektörünün, ülkemizdeki pazar büyüklüğü ise şu an için 18-20 milyar dolar seviyelerinde. Türkiye'nin lojistik sektöründe sahip olduğu potansiyel 200 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Yani yolumuz açık. Rotamızı ise büyümeye kilitledik.”

Pastadan daha fazla pay alabilmek için Avrupa'nın en büyüklerinden Ziegler Group ile ortaklık kurduklarını kaydeden Ulusoy, “Yatırımlarımız ve ortaklıklarımız büyüyerek devam edecek” dedi.

200'e yakın aracıyla lojistikte özel alanlara odaklanacakarını ifade eden Alican Ulusoy, filolarına 48 yeni araç katılacağını, bu tırların yatırım miktarının ise yaklaşık 10 milyon dolar olduğunu söyledi.



15 yıl önce