|

Umutları ittifak

Mahalli seçimler için muhalefet cephesinde ittifak görüşmeleri hız kazandı. CHP ve İYİ Parti arasında kamuoyu önünde mart ayına ilişkin ilk resmi temas dün gerçekleşti.

Nur Banu Aras
04:00 - 14/11/2018 Wednesday
Güncelleme: 02:33 - 14/11/2018 Wednesday
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu ile Akşener, yerel seçimler için ittifak arayışının ilk buluşmasının gerçekleştirdi.
Kılıçdaroğlu ile Akşener, yerel seçimler için ittifak arayışının ilk buluşmasının gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener akşam İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. İki ismin görüşmesinin ana gündemini mahalli seçimlerde iş birliği oluşturdu. Görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşmeye ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MHP’li Paçacı, son derece verimli bir toplantı gerçekleştiğini belirterek, “Türkiye’nin başta ekonomik olmak üzere diğer temel sorunları hakkında her iki parti genel bir görüş alışverişinde bulunmuştur. Daha sonda önümüzde 31 Mart’ta gerçekleşen olan yerel seçimler konusunda da genel anlamda bir görüş alışverişinde bulunulmuştur” dedi. Torun ise, siyasi sorumluluk içerisinde Türkiye’nin sorunlarına çözüm arandığını söyledi. Paçacı ve Torun basın mensuplarının yerel seçimde ittifak ve Mansur Yavaş’ın adaylığına dair soruları üzerine, görüşmede sadece genel bir görüş alışverişinde bulunulduğunu, ittifak ve aday isimlerinin gündeme gelmediğini savundu.

#CHP
#İYİ Parti
#İttifak
5 years ago