|

Umutlarımız yok edildi

Başbağlar’da katledilen 33 kişi, İstanbul'da düzenlenen törenle anıldı. Fatih Karagümrükteki Mesih Mehmet Paşa Camii'nde 33 hatim duasının ardından basın açıklaması yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 01:52 - 6/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Tayfun Aydın
Tayfun Aydın

Başbağlar Köyü Dernek Başkanı Mehmet Ali Dikkaya, "Bu soykırımı yapan hainler ellerini kollarını sallaya sallaya köyü terk ettiler. Umutlarımız, geçmişimiz ve geleceğimiz yok edildi" dedi.

KÖYLÜLER OYUNA GELMEDİ

Pek çok noktanın halen belirsiz olduğunu anlatan Dikkaya, "Katliamdan 4 gün son önemli miktarda silah neden gönderildi. Köylüler bu silahları almadılar geri gönderdiler. Bu silahları gönderen getirenler istediğiniz gibi kullanın derken bizim de bazı yerleri basmamız mı istendi? Biz Başbağlar halkı olarak Türkiye üzerinde oynanan oyuna gelmedik köyümüzü de terk etmedik” ifadelerini kullandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, "Başbağlar ve Madımak katliamı yeniden masaya yatıralacak. Bu oyunlardan kurtulmamızın tek çözümü sağcısı solcusu, Alevisi Sünnisi birlik olmaktır. Bunu yaptığımız gün kurtuluşa ereceğimiz gündür" şeklinde konuştu.

HEPSİ KARDEŞİMİZ

Faillerin bulunması için mücadele edeceğini belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da, "Biz haksız yere katledilen kim olursa olsun bütün yurttaşlarının yanında oluruz hepsi bizim kardeşimizdir" dedi.

  • 15 Temmuz’da aynı duyguları yaşadım
  • Başbağlar katliamı şehitlerinden Rıfat Aydın’ın oğlu Tayfun Aydın, 15 Temmuz gecesinde de aynı duyguları yaşadığını belirtti. Aydın, “12 yaşındaydım. Köye tatile gitmiştik. Gittiğimiz akşamüstü teröristler geçmeye başladı, bize erkeklerin nerede olduklarını sordular. Daha sonra eve kaçtık. Arkamızdan kapıları yumrukladılar evi yakacaklarını söyleyip bizi dışarı çıkarttılar. Evimizi talan ettikten sonra yaktılar. Kadın ve çocukları dere kenarında topladılar bize bir şey yapmayacaklarını söylediler ama evlerimiz, arabalar, köyümüz gözümüzün önünde yandı. Dedem, eniştem ve babam camide şehit edildi. Ben her anma töreninde o anları yeniden yaşıyorum” şeklinde konuştu.
#Başbağlar katliamı
6 yıl önce