|

Üniversiteden tercih zirvesi

Ankara’da üzenlenen tercih zirvesinde üniversite adayları, aileler ve rehber öğretmenlerle bir araya geldi. Doğru tercih ve meslek seçiminin anlatıldıği zirvede konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Aydın, “Öğrencilerimiz deneyim ve girişimcilikle farklılaşacaklar” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:19 - 18/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Tercih Zirvesi 2019
Tercih Zirvesi 2019

OSTİM Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Tercih Zirvesi 2019 Ankara’da; doğru üniversite ve meslek seçimi, alanında uzman isimler tarafından anlatıldı. OSTİM Vakfı tarafından kurulan Ankara’nın en genç yükseköğretim kurumlarından OSTİM Teknik Üniversitesi, Tercih Zirvesi 2019 Ankara ile ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Ankara’da öğrenim gören üniversite adayları, aileleri ve rehber öğretmenlerin katıldığı etkinlikte, Türkiye’nin yakından tanıdığı isimler; Ömer Karapınar, Burak Kılanç, Cihat Şener, Sait Gürsoy, Nur Erdem Özeren, İlhan Sevin, Prof. Dr. Selçuk Özdemir, Vural Aksankur ve Onur Soğuk gençlere, eğitim ve kariyer planlamalarına yönelik ipuçları verdi.

‘FARKLI BİR EĞİTİMİ HEDEFLİYORUZ’

OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın, OSTİM’in köklü kurum kültürü ve ekosistemine dikkat çekerek, “Farklı bir üniversiteyi, farklı bir eğitimi, farklı bir yaklaşımı yapmayı hedefliyoruz. Mevcut olan üniversitelerin yaptığı işin tekrarı olan üniversite kesinlikle olmak istemiyoruz. Buradan eğitim aldıktan sonra mezun olan gençlerimize çok hızlı bir şekilde iş imkânı sunabilecek planlamaların içindeyiz” dedi.

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ İLE İŞ BİRLİĞİ

OSTİM Teknik Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, daha önce bilimsel çalışmalar gerçekleştirdiği Columbia Üniversitesi ve bazı kuruluşlarla görüşmek üzere bulunduğu New York’tan zirveye gönderdiği mesajda, üniversite olarak dünya üniversiteleri ile iş birliği yapma gayretinde olduklarını dile getirdi. Tercih Zirvesi 2019 Ankara’da, sınav süreçleri, kariyer planlama, tercihler ve sosyal medya alanında uzman isimler önemli bilgiler aktardı.

#Ankara
#OSTİM
#Murat Yülek
5 yıl önce