|

Üniversitelere ek yerleştirme tercihleri için yarın son gün

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme işlemleri, yarın sona erecek. Adayların, T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin sitesinden bireysel olarak yapacakları 2018-YKS ek yerleştirme tercihleri yarın sona erecek.

Yeni Şafak
22:54 - 19/09/2018 الأربعاء
Güncelleme: 23:01 - 19/09/2018 الأربعاء
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercihleri yarın tamamlanacak.

ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından 2018-YKS sonuçlarına göre 2018-2019 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemi yapacak adaylara yönelik hatırlatma yapıldı.

Adayların, T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak yapacakları 2018-YKS ek yerleştirme tercihleri yarın sona erecek.

Ek yerleştirme nasıl yapılıyor?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2018- YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Yerleştirme sonuçları nasıl duyurulacak?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak.

Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

#Ek yerleştirme
#ÖSYM
#YKS
٪d سنوات قبل