|

Üniversiteli kızlar köy yollarında

Iğdır Üniversitesinde öğrenim gören kız öğrenciler, ‘Kardeşimle Kitap Okuyorum Projesi’ kapsamında köy köy gezerek çocuklara kitap okuyor. KYK Süreyya Sülün Yurt Müdürü Cengiz, “Projedeki amacımız öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve keyifli zaman geçirmelerini sağlamak. Temennimiz bütün köy okullarına ulaşarak hepsi ile kitap okuma günü gerçekleştirmek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:16 - 1/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Üniversiteli kızlar, ‘Kardeşimle Kitap Okuyorum’ adlı proje çerçevesinde her hafta bir köy okulundaki öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyor.
Üniversiteli kızlar, ‘Kardeşimle Kitap Okuyorum’ adlı proje çerçevesinde her hafta bir köy okulundaki öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyor.

Iğdır’da üniversitede eğitim gören kız öğrenciler, köy çocuklarının kitap okuma alışkanlığı kazanması amacıyla yürütülen proje kapsamında köyleri gezerek öğrencilere kitap okuyor.

Iğdır Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Süreyya Sülün Hanım Yurdu’nda kalan ve Iğdır Üniversitesinde öğrenim gören kız üniversite öğrencileri, ‘Kardeşimle Kitap Okuyorum’ adlı proje çerçevesinde her hafta bir köy okulundaki öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyor.

KİTAP SEVGİSİ AŞILANIYOR

Proje kapsamında şu ana kadar kent merkezine bağlı Pınarbaşı, Kervansaray, Aşağı Alican ve Ağaver köylerini dolaşarak buradaki ilkokullarda minik kardeşleriyle buluşan üniversiteliler, henüz okumayı tam olarak öğrenemeyen kardeşlerinin okumalarına yardımcı olurken kitap sevgisini de kazandırmaya çalışıyor.

Gittikleri her köy okulunda birer köy çocuğunu okuma kardeşi seçen ve kentin ilçelerindeki köy okullarına da gidecek olan üniversite öğrencileri, kardeşlerine hikaye kitapları ve çeşitli hediyeler veriyor.

MİNİKLER OKUMA SAATİNİ SEVİYOR

KYK Süreyya Sülün Hanım Yurt Müdürü Tuğba Cengiz, kurum olarak köy çocuklarına yönelik farklı projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Her hafta farklı bir köy okuluna gidildiğini belirten Cengiz, “Yurdumuzda kalan öğrencilerimiz köy köy gezerek hem minik öğrencilere hikaye kitapları hediye ediyor hem de okuma saati gerçekleştiriyor. Projedeki amacımız öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve keyifli zaman geçirmelerini sağlamak. Okumakta zorluk çeken minik öğrenciler okuma saatini çok seviyorlar. Temennimiz bütün köy okullarına ulaşarak hepsi ile kitap okuma günü gerçekleştirmek” dedi.

BÜTÜN KÖY OKULLARINA
ULAŞACAKLAR

Öğrencilerden Hatice Kaya ise yurtta kalan birçok öğrencinin bu tür projelere gönüllü katıldığını belirterek, “Iğdır’ın bütün köy okullarını gezerek her bir minik kardeşlerimizle kitap okumayı planlamaktayız. Günümüzde kitap okumak fazla yaygın değil ama artık kimse kitap okumuyor desek yanlış bir şey söylemiş oluruz. Biz de bu manada bu projeyle köy çocuklarına kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Çocukların okuması da
gelişiyor

Öğrencilerden Birsen Kavşid de köy okullarındaki minik kardeşlerine okumayı sevdirmek için bu yola çıktığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı: “Bu projedeki bir diğer amacımız da okuması kötü olan köy çocuklarına yardımcı olmaktır. Gittiğimiz yerlerde okuma zorluğu çeken minikler var, bu kardeşlerimizle bire bir ilgilenerek okumalarının gelişmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmamız önümüzdeki süreçte de devam edecek.”

#Iğdır
#Hatice Kaya
6 yıl önce