|

Ünlü belgeselcinin mirası mahkemelik

Ünlü belgeselci Suha Arın'ın kurduğu şirkette hisse kavgası yaşanıyor. Şirketteki paylarının usulsüz şekilde azaltıldığını iddia eden Arın'ın çocukları, amcaları ile şirketin ortaklarına dava açtı.

Ali Oktay
00:00 - 7/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 02:03 - 7/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Ünlü belgeselcinin mirası mahkemelik
Ünlü belgeselcinin mirası mahkemelik

40 yıl süren meslek hayatında 30'un üzerinde belgesel filme imza atan Suha Arın, ölümünün 3'üncü yılında mirasıyla bir kez daha gündemde.

Baba Arın'ın ölümüyle MTV Film AŞ'nin yüzde 44'lük hissesi, oğlu Mehmet Ali Arın ile kızı Ayşe Dilara Arın'a geçti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ise Suha Arın'ın kardeşi Reha Arın seçildi.

AMCADAN ŞİKAYETÇİLER

Abla-kardeşin iddiasına göre, amcaları Reha Arın, başkan seçildikten sonra şirketi tek elden yönetmeye başladı. İki kardeş, şirketin hiçbir yönetim kurulu toplantısına çağrılmadı ve genel kurul kararlarında usulsüz işlemler yapıldı.

Arın'ın çocukları, hisseleri yüzde 44 olması gerekirken, yüzde 30'a indirildiğini öğrendi. Vefattan önce babalarının yanısıra MTV'de Reha Arın, Müfit Adil Çulcuoğlu, Ersan İlal ve M. Sema Yüksel'le birlikte 5 ortak bulunuyordu. Babalarının vefatından sonra şirkete Emre Kerem Arın'ın da ortak olduğu ortaya çıktı. Arın'ın çocukları, azaltılan hisselerin yeğenleri Emre Kerem Arın adına tescil ettirildiğini öne sürdü.

MAHKEMEDE BİTECEK

Mehmet Ali Arın ve Ayşe Dilara Arın adına avukat Özel Demirkol, şirketin kâr ettiği halde zarar etmiş gibi gösterildiğini de iddia etti. Amcaları Reha Arın'ın uygulamalarıyla müvekkillerinin şirketteki hisselerinin düşürüldüğünü öne süren avukat, dava dilekçesinde şirkete kayyum atanmasını istedi.

Davaya cevap veren şirketin avukatı da, Suha Arın'ın 26 Aralık 2003'te Hisse Devir ve Temlik Sözleşmesi'yle MTV'deki hisselerinden 15'ini Emre Kerem Arın'a devrettiğini belirtti. Hissedarlardan Müfit Adil Çulcuoğlu da, Suha Arın'ın eserlerindeki tüm haklarını MTV'ye devrettiğini iddia etti.

16 yıl önce