|

Ünlülerin tercihi Buldan dokuması

Tamamı el tezgahlarında dokunan Buldan işi ipeklere dünyadan talep yağıyor. Son olarak İtalya Başbakanı Berlisconi'nin yatak odaları Buldan'da dokunan ipeklerle döşendi. Truva filminin bütün kostümleri de Buldan'da hazırlandı.

Yeni Şafak
00:00 - 9/08/2004 Pazartesi
Güncelleme: 16:17 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yıllardır Avrupa'ya dokuma ürünler satan Denizli'nin Buldan ilçesi, son olarak Terminatör filmlerinin ünlü yıldızı Arnold Schwarzenegger ve İtalya Başbakanı Silvio Berlisconi'nin yatak odalarını süsledi.

Buldan'dan giden dokuma ürünlerini kullanan ünlüler arasında Bill Clinton ailesi, Milan'ın Ukranyalı golcüsü Shevchenko, Tatu Grubu, Amerikalı Williams kardeşler de bulunuyor. Türkiye'den ise Fatih Terim, İbrahim Tatlıses, Zorlu ailesi gibi isimler Buldan işi dokumaları tercih ediyor. Son zamanlarda beyaz perdede fırtınalar koparan Truva filminin bütün kostümleri de Buldan'da hazırlanıp, gönderildi.

Taleplere cevap veremiyoruz

Buldan işi ipeklerin dünya çapında bir üne kavuştuğunu söyleyen BELSAM Buldan El Sanatları Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, taleplere karşılık veremediklerini ifade ederek "Dünyanın her yerinden her kesiminden talepte bulunuluyor. Fakat, üretici az olduğu için taleplerin bir çoğunu geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Tercih edilmemizdeki en önemli faktör ise hakiki ipeklerin tamamen el tezgahlarında dokunması" diye konuştu.

  • MURAT PALAVAR / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce