|

Ünye’nin 40 yıllık hasreti son buldu

Ünye’nin 3 mahallesinde yaklaşık 40 yıldan bu yana devam eden tapu problemi tarihe karıştı. Sorunlara hızlı çözümler üreten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yıllardır problem yaşayan 201 vatandaşı tapuları ile buluşturdu.

Haber Merkezi
04:00 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 04:48 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ordu'daki tapu problemi tarihe karıştı.
Ordu'daki tapu problemi tarihe karıştı.

Görev gelirken Bayramca mahallesinde yaşayan ve tapu problemler bulunan vatandaşlara söz veren Başkan Çamyar, sonrasında benzer şekilde Çamurlu ve Saraçlı mahallelerinde de aynı problemin yaşandığını ortaya çıkardı. 3 mahalle ile ilgili yoğun bir mesai harcayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, gelinen süreç sonunda yaklaşık 40 yıldır halının altına süpürülen bu büyük sorunu da çözüme kavuşturmuş oldu. Yapılan çalışmalar sonucunda Çamurlu mahallesinde 30, Saraçlı mahallesinde 52 ve Bayramca mahallesinde 119 vatandaş tapularına kavuştu.

BAYRAMCA'DAN TEŞEKKÜR

Bayramca mahallesinde tapu problemi bulunan ve Ünye Belediyesine başvuran 119 vatandaş, Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen törenle tapularına kavuştu. 40 yıllık hayalin gerçekleşmesinden son derece mutlu olduklarını dile getiren Bayramca Mahallesi sakinleri Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a teşekkür ettiler. 2014 yerel seçimleri öncesi tapu probleminin çözümü noktasında söz veren Başkan Çamyar, böylece 40 yıllık kangren olmuş bir problemi daha çözüme kavuşturmuş oldu.

ÜÇ BÖLGEDE BENZER SORUN

Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’mizin her bir noktasına ilmek ilmek dokunmaya devam ediyoruz. Bayramca mahallemizin tapu sorununu çözmekle ilgili seçim döneminde hemşerilerimize taahhütte bulunmuştuk. Ancak göreve geldiğimizde sadece Bayramca mahallemizde değil, Çamurlu ve Saraçlı mahallelerimizde de benzeri tapu sorununun olduğunu gördük” dedi.


‘PROBLEMİ HALININ ALTINA SÜPÜRMEDİK’

Hiçbir problemi halının altına süpürmediklerini söyleyen Başkan Çamyar, “Ekibimizle birlikte Çamurlu mahallesinde 30 vatandaşımızın tapu sorununu çözüp, tapularını teslim ettik. Yine Saraçlı mahallemizde 52 vatandaşımızın tapu sorunu var. Araziler hisseli olduğu için Tapu verilemiyordu. 3194 sayılı kanun kapsamında işlemlerimizi başlatmıştık. Bu nedenle yaklaşık 6,5 dönümlük bir alanda kamulaştırma yaptık. Bunun da davasını açtık, değer tespitlerini bitirdik ve ödemelerini yaptık. Böylece Saraçlı mahallemizdeki 52 vatandaşımızın da tapu sorununun çözümünü sağlamış olduk” şeklinde konuştu.

DEVASA BİR TAPU SORUNU

1984 yılından bu yana her belediye başkan adayının meydanlarda verdiği bir söz olan tapu sözünün çözüme kavuşturulmasının kendilerine nasip olmasından duydukları mutluluğu dile getiren Başkan Ahmet Çamyar, “Seçim öncesi Bayramca mahallemizdeki bir mitingimizde vatandaşlarımız tapu problemlerini iletmiş ve bizlerde bu sorunu çözeceğimize dair söz vermiştik. Bugün gelinen noktada ise Bayramca mahallemizde bizlere başvuruda bulunan 119 vatandaşımızı tapularına kavuşturmuş olduk” diye konuştu.

#Ordu
#Ünye
#Tapu
6 yıl önce