|

Uşak 4,5 yılda baştan ayağa yenilendi

Yaptığı her çalışmada “sosyal belediyecilik” ve “vatandaşa hizmet” ilkesini benimseyen Uşak Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle modern belediyecilik anlayışını bir üst seviyeye ulaştırıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 04:05 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Nurullah Cahan
Nurullah Cahan

Gerçekleştirdiği prestijli projelerle şehrin çehresini günden güne değiştiren Uşak Belediyesi, desteklediği kültür sanat çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri, mahalle projeleri ve sportif faaliyetlerle de her geçen gün hayata değer katmaya devam ediyor.

Uşaklılara, kent merkezinde nefes alacak bir alan açmak için hayata geçirilen “Kentpark” ve Türkiye’de sanayiden konut ve ticari alana dönüşümün sağlandığı ilk kentsel yenileme çalışması olan “Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi” gibi saygın projeler ile gündemde sıkça yer alan Uşak Belediyesi, ülkemize katma değer yaratan projeler üretmeye devam ediyor.

Kentsel dönüşüm alanında örnek gösterilen projelerinin yanında, Uşak’ın kültürel derinliğini gün yüzüne çıkaracak çalışmalara da imza atılıyor. Kültür sanat, spor ve sosyal yaşamı destekleyen projeler Ege’nin yıldızı Uşak’a ve Uşaklılara verilen değerin sosyal yönünü oluşturuyor.

  • KENTSEL DÖNÜŞÜM

  • Türkiye’de sanayiden konut ve ticari alana dönüşümün sağlandığı ilk kentsel yenileme projesi 450 milyon liralık yatırımla vatandaşlara kapılarını açtı. Yatay mimarisiyle Türkiye’ye örnek, sosyal ve kültürel alanlarıyla şehir merkezindeki sıkışıklığı ortadan kaldıran dev yatırım 1051 konut, 953 iş yeri ve sosyal alanlarıyla Uşak’ta can buldu.
  • KENTPARK

    110 bin metrekare alana kurulan, şehir merkezindeki yeni sosyal yaşam alanı Kentpark Uşak’a kazandırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek verdiği projede peyzaj çalışmalarında sona gelindi. Projesi ile 24 odalı 90 kişilik yeni öğretmenevini ve yeni İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası, modern ve daha işlevsel olarak yeniden inşa ediliyor.
  • KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR
  • Günlük 80 bin aracın geçiş yaptığı Ankara-İzmir Karayolu üzerine, trafik sorununu ortadan kaldıran, 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı, Osmanlı Köprülü Kavşağı ve Selçuklu Köprülü Kavşağı sıkı bir çalışmayla 3 yıldan daha kısa sürede şehre kazandırıldı. Kavşak Darbe girişimine rağmen 90 gün gibi rekor sürede tamamlandı.
  • ÜSTGEÇİTLER
  • Şehit Piyade Binbaşı Kürşad Selim Şenol ve Şehit Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın isimlerini taşıyan, yürüyen merdivenli, asansörlü, helezonlu üst geçitler Uşak’ta yüzde 100 yaya güvenliği sağlıyor.
  • BİSİKLET YOLU
  • Bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve yaşam kalitesinin artması amacıyla Uşak Üniversitesi ile kent merkezi arasına yapılan 8 kilometrelik bisiklet yolu ile bisiklet tutkunları yeni bir rota daha kazandı.
  • KUZEY-GÜNEY ÇEVRE YOLLARI
  • Kuzey - Güney çevre yolları 8 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı. 18 kilometrelik yol ve modern aydınlatmalarıyla halkın hizmetine sunuldu. Ağır tonajlı kamyonlar şehirden uzaklaştırılarak hem trafik rahatlatıldı.
#Uşak Belediyesi
#Sosyal Belediyecilik
#Hizmet
5 yıl önce