|

Uşak'ta dolandırıcılık operasyonu: 3 tutuklama

Uşak'ta sahte çek ve senetlerle aldıkları araçları başka kişilere satarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Yeni Şafak
20:10 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 20:17 - 8/12/2017 Cuma
AA
Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye böyle götürüldü.
Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye böyle götürüldü.

Uşak'ta sahte çek senetlerle aldıkları araçları başka kişilere sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, internetten irtibat kurdukları kişilerden sahte çek ve senet kullanarak otomobil ve iş makineleri alarak başka kişilere sattıkları belirlenen şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Sahte ehliyet ile kaşe ele geçirildi

Belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda C.S, F.G, A.S. ve A.K. gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca, çeşitli şirketlere ait çek fotokopileri, 5 sahte çek, şüphelilerin taraf olduğu araç satış sözleşmesi, vekaletnameler, sahte ehliyet ile kaşe ele geçirildi.

Şüphelilerin son bir yıl içinde sahte belgelerle satışını yaptığı değişik marka ve modeldeki 15 araca el konuldu.

Emniyetteki işlemlerin ardından "nitelikli dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.S, A.S. ve A.K. tutuklandı, F.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

#Uşak
6 yıl önce