|

Usta pilot bu kez başaramadı

'Microlight' olarak bilinen mini uçak, kalkıştan bir süre sonra Lara bölgesindeki ormanlık alana düştü. Kazada 55 yaşındaki usta pilot Yusuf Karaoğlu ile 50 yaşındaki Mark Paris adlı turist hayatını kaybetti. Pilotun daha önce bölgedeki bir golf sahasına düştüğü ve ağır yaralandığı öğrenildi

Antalya
00:00 - 25/12/2012 Salı
Güncelleme: 00:45 - 25/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Usta pilot bu kez başaramadı
Usta pilot bu kez başaramadı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Lara bölgesindeki ormanlık alana microlight tipinde bir uçak düştü. Kazada 55 yaşındaki usta pilot Yusuf Karaoğlu ile 50 yaşındaki Mark Paris hayatını kaybetti. Uçağın saat 12.30 sıralarında, sivil havacılık izni ile havalandığı ve kısa süre sonra sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle Lara'da ormanlık alana düştüğü bildirildi. Uçağın düştüğünü ğören çevredeki vatandaşların itfaiyeye haber vermesi üzerine, olay yerine itfaiye, polis, sağlık ekipleri ve sivil havacılık ekipleri geldi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Kaza sonrası uçağın motor bölümünün yerde, kanat kısmının ağaçta asılı olarak kaldığı görüldü. Polis olayla ilgili inceleme başlatıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Eğitmen pilot Hakan Gürkan, 'Hepimizin hocasıydı, hayat dolu bir insandı' dedi. Gürkan, uçağın mekanik bir arızadan düşmüş olabileceğinin tahmin edildiğini, evli ve iki çocuk babası Karaoğlu'nun kalp krizi geçirmiş olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiğini dile getirdi.

BU İLK KAZASI DEĞİL

Karaoğlu'nun daha önce de birkaç kez düştüğünü hatırlatan Gürkan, 'Bütün havacılar gibi Yusuf Karaoğlu da 'Ölürsem havacılıkta, bu uğurda öleyim' diye konuşurdu' dedi. Karaoğlu'nun 2 Ağustos 2011 tarihinde Antalya'nın Serik ilçesi Kadriye beldesinde bir alıveriş merkezinin reklamını yapmak için havalandığı sırada, 300 metre yükseklikten bölgedeki bir golf sahasına düştüğü ve ağır yaralandığı öğrenildi.

Adrenalini seviyordu

Düşen uçakta hayatını kaybeden 55 yaşındaki Yusuf Karaoğlu'nun arkadaşı Turgay Sulu ise Karaoğlu'nun Almanya'dan emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleştiğini, adrenali yüksek sporlarla uğraşmaya başladığını söyledi. Karaoğlu'nun spor dünyasında tanınan bir insan olduğunu anlatan Sulu, 'Heyecanlı, adrenali yüksek sporlarla uğraşmayı çok seviyordu. Spor dünyasında tanınan ve sevilen bir insandı' dedi. Hava Sporları Federasyonu Antalya Temsilcisi Zeki Gök, 'Görgü tanıkları bir motor sesi algılamışlar, motor kaybı şeklinde bir tahmin var. Yukarıda parçalanma yok, ağaca takıldıktan sonra kanat ve gövdenin ayrılması sonucu yangın çıkıyor. Tahminlerimiz bu yönde' diye konuştu. Deneysel konularda çok başarılı olduğunu belirten Gök, 'Böyle bilgili bir insanın sıradan bir teknik kazayla hayatını kaybetmesi mümkün gözükmüyor' diye konuştu.


11 yıl önce