|

Uzanlar'ın çiftliği cephanelik gibi

Uzanlar'ın labirent tarzında yapılmış olan Pamukova'daki çiftlik evindeki 3 kasada 25 adet çeşitli markalarda tabanca, 10 adet uzun namlulu silah ve 12 bin 500 adet mermi ele geçirdi.

Yeni Şafak
01:00 - 24/02/2004 Salı
Güncelleme: 16:13 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Genç Parti lideri Cem Uzan ve kardeşi Hakan Uzan'a ait çiftlik evindeki villalarda yapılan aramalarda, gizli kasalara saklanmış çok sayıda silah ve bu mermiler ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'de görevli 12 kişi, 20 kişilik jandarma ekibi ve TMSF'de görevli 7 kişiden oluşan ekipler, Cem ve Hakan Uzan'a ait Sakarya'nın Pamukova ilçesine bağlı Bakacak Köyü'ndeki labirent tarzında inşa edilmiş 2 çiftlik evinde yaptıkları incelemelerde, çok sayıda gizli bölme belirledi. Ekipler, gizli bölmelerden geçerek 3 adet kasaya ulaştı. Hakan Uzan'a ait çiftlik evinde şifrelenerek kilitlenmiş kasaları açmayı başaran ekipler, 25 adet çeşitli markalarda tabanca, 10 adet uzun namlulu silah ve 12 bin 500 adet mermi ele geçirdi. Bu silahlar arasında kaçak M-16, Uzi marka ve Akrep tabir edilen otomatik silahların yer aldığı bildirildi. Tabancalar arasında ise Switvesson, Baretta, Zigzaver, Liberti, Glok, Javiko, Logant ve Valter marka silahların bulunduğu kaydedildi. Silahların İstanbul'a götürüleceği belirtildi. Aramalarda çok sayıda kaliteli eski puro da ele geçirildi. İncelemelerin birkaç gün daha süreceği bildirildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce