|

Uzanlar'ın yalısı TMSF'nin oldu

Uzan Grubuna ait Sarıyer'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) oldu.

Aa
00:00 - 4/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 11:28 - 4/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Uzanlar'ın yalısı TMSF'nin oldu
Uzanlar'ın yalısı TMSF'nin oldu

Yalının satışı yönünde Uzan Grubunun yaptığı üç başvuruyu Sarıyer ve Şişli Mahkemelerinin reddetmesinin ardından Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı ve bu kararla birlikte Ahmet Afif Paşa Yalısının satışıyla ilgili hukuki sorunlar ortadan kalkmış oldu.



İlk olarak 5 Ekim 2006 tarihinde ihaleye çıkartılan yalı, alıcı bulmamıştı. TMSF, 12 Haziran 2006 tarihinde ikinci kez satışa çıkartılmasına rağmen alıcı bulamayan yalıyı 12 milyon 875 bin YTL'yealacağa mahsuben almış, Fonun bu kararına çeşitli tarihlerde üç ayrıitiraz gelmişti.



Murat Hakan Uzan'ın ihalenin feshi yönünde açtığı davada, mahkemekonuyla ilgili yetkisizlik kararı verirken, Ali Cenap Ermutlu tarafındanaçılan dava, davanın husumet yönünden davacının dava açma hak veehliyeti bulunmadığı nedeniyle, Kemal Uzan'ın ihalenin feshi yönünde açtığı dava da yine davanın husumet yönünden davacının dava açma hak ve ehliyeti bulunmadığı nedeniyle reddedilmişti.


TMSF yetkilileri, turizm açısından önemli bir değer olan yalının Türkturizmine kazandırılması noktasında yatırımcıların ilgisini bekliyorlar.


Yalıyla ilgili satış hazırlıklarını başlatan TMSF, satış sürecindeyatırımcılara tanıtıcı bilgi gönderiminde bulunacak.

2 bin 500 metrekareye yakın bir arsa üzerinde bulunan, yığma kagirtarzda inşa edilen ve 1986 yılında restore edilen yalı 95 yaşında.


Yaklaşık bin 253 metrekarelik kapalı alana sahip yalı, 2 zemin 2 normalve bir çatı katı olmak üzere toplam beş kattan oluşuyor. Havuzu dabulunan yalının elektrik jeneratörü, su arıtma tesisatı, 20 tonkapasiteli su deposu, hidrofor, asansör, güvelik elemanları vekameraları bulunuyor.


17 yıl önce