|

Vahşice katledildiler

Şanlıurfa’da haftalık Arapça yayınlanan ’Ayn Vatan’ gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Firas Hamadi bıçakla boğazları kesilerek öldürüldü. Gazetecilerin terör örgütü IŞİD tarafından katledildiği ileri sürüldü. Urfa’daki vahşetle ilgili polis ekipleri 22 kişiyi gözaltına aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 31/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:03 - 30/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen ve kiraladıkları evde birlikte kalan gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Firas Hamadi, boğazları kesilerek öldürüldü. Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde üç katlı bir apartmanın 2. katında kalan gazetecilerin yakınları Abdulkadir ile Firas'ı kanlar içerisinde gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, isimlerinin Abdülkadir ve Firas'ın bıçakla öldürüldüğünü belirledi.



IŞİD DAHA ÖNCE TEHDİT ETMİŞ


Kafası kesilerek öldürülen 2 Suriyelinin Şanlıurfa'da yayın yapan Suriye'nin El Vatan gazetesini çıkartan gazeteciler olduğu öğrenildi. Suriye'nin Rakka kenti nüfusuna kayıtlı olan 2 gazeteci, IŞİD aleyhine haberler yapıtıkları ve örgüt tarafından birkaç kez ölümle tehdit edildiği ileri sürüldü. Daha önce Rakka'da gizlice gazetecilik yaptıkları belirlenen 2 gazetecinin IŞİD'in ölüm listesinde olduğu öğrenildi. Gazeteciler, terör örgütü PYD aleyhine yayın yaptıkları da öğrenildi. Polis, gazetecilerin daha önceden IŞİD'ten tehdit almış olmaları ve öldürülme yönteminin IŞİD'e benzerlik taşıması nedeniyle, cinayetin IŞİD tarafından gerçek-


leşmiş olabileceğini düşünüyor.





RAKKA'DAN DUYURULDU


Rakka'dan haberler veren bir Twitter hesabından da iki gazetecinin fotoğrafları yayınlandı. Olayın duyulmasının ardından Suriyeliler cinayetin işlendiği evin önüne geldi. Cesetleri bulanların ve gazetecilerin yakınlarının da aralarında bulunduğu 22 Suriyeli ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Öte yandan Suriyeli Fariz Hamadi ile İbrahim Abdulkadir'in cesetleri olay yerinde 5 saat süren çalışmanın ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.



ARKADAŞLARI KAYBOLDU


Suriyeli 2 gazetecinin katillerinin yakalanması için polis, bölgedeki güvenlik ve mobese kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı. Öte yandan önceki gece öldürülen Firas ve Abdulkadir ile birlikte evde olan Suriye uyruklu Talas Surur'a ise ulaşılamadığı bildirildi. Polis, cinayetin ardından kendisine ulaşılamayan Surur'un yakalanmasına yönelik çalışmasını da sürdürüyor.



#Ayn Vatan
#İbrahim Abdulkadir
#ışid
9 yıl önce