|

Vali Lekesiz: Katil zanlısı yakalandı

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Katolik kilisesinde 5 yıldır papaz olarak görev yapan Türkiye Katoliklerin Anadolu Havarisel Episkoposu Prof. Dr. Luigino Padovese'nin bıçaklanarak öldürüldüğünü açıkladı.

Cihan
00:00 - 3/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 17:38 - 3/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Vali Lekesiz: Katil zanlısı yakalandı
Vali Lekesiz: Katil zanlısı yakalandı

Vali Lekesiz, İskenderun kaymakamlığında yaptığı açıklamada, "Prof. Dr. Luigino Padovese Karaağaç Beldesi Sultanköy sitesi içerisinde bulunan ikametinde bıçaklanarak öldürülmüştür. Cinayeti işlediği değerlendirilen Mardin'in Ömerli ilçesi Tavuklu köyü nüfusuna kayıtlı Murat Altun suç aleti bıçağı ile yakalanmıştır." dedi.

Vali Lekesiz, zanlının psikolojik problemleri olduğunu belirterek, "Zanlı 28 Mayısta İskenderun Devlet Hastanesi'nin psikiyatri bölümünde tedavi görmüş. 4,5 yıldır Prof. Dr. Luigino Padovese'nin yanında şoför ve koruma görevlisi olarak çalışıyormuş." diye konuştu.

Zanlının babası Ferhat Altun'un da yaklaşık 20 yıldır İskenderun Katolik kilisesinde görevli olduğunu anlatan Vali Lekesiz, "Edindiğimiz bilgilere göre, baba Ferhat Altun 2006 yılında emekli olmuş. Zanlının bir erkek kardeşi ve eniştesi halen aynı kilisede görev yaşıyormuş. Olay adli mercilere intikal etti. Tahkikat sürüyor." şeklinde konuştu.

14 yıl önce