|

Valilik önünde şüpheli valiz alarmı

Zonguldak'ta inşaat işçisi 41 yaşındaki Erol A.'ın Valilik önüne bıraktığı valiz, çevrede bomba paniğine yol açtı. Polisler, bomba imha uzmanı beklenirken gelerek valizin sahibi olduğunu söyleyen Erol ​A.'ı, son günlerde artan terör olayları nedeniyle daha dikkatli olması konusunda uyardı.

Yeni Şafak
12:00 - 18/09/2015 Cuma
Güncelleme: 09:05 - 18/09/2015 Cuma
DHA

Erol A., Valilik önünde Şehitler Anıtı alanındaki seyyar simitçiden simit aldıktan sonra valizini kenara bırakıp Valilik binasına gitti. Simitçi, polisi arayıp kendisinden simit alan bir kişinin valizi bırakıp gittiğini söyledi. Durumdan şüphelenen polis, valizin bulunduğu Şehitler Anıtı alanının etrafına güvenlik şeridi çekti. Simitçi ve çevredeki diğer vatandaşlar uzaklaştırıldı. Valilik önünden geçmek isteyenler karşı kaldırıma yönlendirildi.


Bomba imha uzmanı beklendiği sırada gelen Erol A., sahibi olduğunu söylediği valizi açıp içindeki kıyafetleri gösterdi. Erdol A., "Tüm emniyeti ayağa kaldırdın" diyen polislerden yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek özür diledi. A., İstanbul'da bir inşaatta çalıştığını, babasının cenazesi için 3 gün önce geldiğini, yeniden dönmeye otobüs bileti parası olmadığı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gittiğini, bu sırada valizi simit yediği yere bıraktığını söyledi.


Yapılan sorgulamada herhangi bir sabıkası bulunmayan Erol A., son günlerde artan terör olayları nedeniyle daha dikkatli olması konusunda uyarılarak tutanak tutulmadan gönderildi.



#şüpheli valiz
#işçi
#bomba paniği
#zonguldak
9 yıl önce