|

Valiyi ağırlayan köy muhtarı öldürüldü

PKK’nın baskı ve tehditle oy istediği Güneydoğu’da şüpheli bir cinayet işlendi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal’ı önceki gün köyünde ağırlayan muhtar Mustafa Turhan gece yarısı öldürüldü. Valilik olayın terör bağlantısını araştırıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 30/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:43 - 30/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Siirt'in Eruh ilçesine önceki gün ziyarete bulunan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Tuğgeneral Halil Soysal'ı, Bağgöze köyü muhtarı Mustafa Turhan evinde ağırladı.



TERÖR İHTİMALİ YÜKSEK


Vali ve komutana kahvaltı veren Turhan, köyün sorunlarını da yetkililere anlattı. Vali ve komutanlarla görüşmesinin üzerinden 24 saat geçmeden köy muhtarı Turhan'ın öldürüldüğü haberi geldi. Yokuşbağlar köyü Yığınlı mezrasında dün sabah saatlerinde yol kenarında park halindeki hafif ticari aracın yanında hareketsiz birini gören vatandaşlar, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Bölgeye gelen jandarma ekipleri, bu kişinin Bağgöze köyünün muhtarı Mustafa Turhan olduğunu, silahla vurularak öldüğünü belirledi. Cumhuriyet savcılığıyla koordineli olarak İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerinde gerekli incelemeleri yaptığı, olayın terör ve adli yönleriyle ilgili araştırmaların devam ettiği bildirildi.



DÜŞEN DAYISI ÖLDÜ


Siirt'te silahla vurulmuş halde ölü bulunan Bağgöze köyünün muhtarı Mustafa Turhan'ın ölüm haberini alan yakınları, olay yerine geldi. Bu arada yeğeni Turhan'ın ölüm haberini duyan dayısı Osman Oguz (83), bölgeye koşarak geldiği sırada dengesini kaybederek yere düştü. Ağır yaralanan Oguz, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bu arada muhtar Turhan'ın cesedi, otopsi için Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


#Mustafa Tutulmaz
#Mustafa Turhan
#Tuğgeneral Halil Soysal
9 yıl önce