|

Van''da 8 ayda iki şehir kuruldu

Haber Merkezi
00:00 - 19/05/2013 Pazar
Güncelleme: 00:38 - 19/05/2013 Pazar
Yeni Şafak
Van''da 8 ayda iki şehir kuruldu
Van''da 8 ayda iki şehir kuruldu

TOKİ''nin hızla organize olan mobilize bir kurum olduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, ''Van''da 2011 yılı Ekim ve Kasımında iki deprem gerçekleşti. Önce, yaklaşık 200 bin kişinin barınacağı prefabrik konutlardan oluşan alt yapılarıyla birlikte 35 bölgede konteyner kentler kurduk. Vatandaşlarımız kışı konteynerlerde geçirdi. Ardından 8 ayda 17 bin 500 konutu sosyal donatılarıyla inşa edip, ikinci kış dönemi gelmeden vatandaşlarımızı konutlarına yerleştirdik. Böylelikle Van''da 8 ayda iki şehir kurduk'' diye konuştu. Karabel, TOKİ projelerindeki beton kalitesi ile çelik miktarının diğer ülkelerden iyi olduğunu bildirdi.

DİĞER ÜLKELERİ KATLADIK

Karabel, ''Projelerde kullandığımız beton kalitesi ile çelik miktarı diğer ülkelerden kat kat yüksektir'' dedi. Karabel, Etiyopya Kentsel Gelişme İnşaat Bakanı Mekuria Haile ve Etiyopya Kamu Mobilizasyonu ve Katılım Danışmanı, Bakan Redwan Hussien ve Devlet Bakanı Alebachew Negussie ile beraberindeki heyeti ile görüştü.

TOKİ projeleri ve finansman modeli hakkında konuk heyete bilgi veren Karabel, ''Arsa karşılığı gelir paylaşımı projeleri ile büyük şehirlerin değerli arsalarında prestij konutlar üretilip satılarak gelir elde edilmekte ve sosyal konutların finansmanına destek sağlanmaktadır. '' dedi.

İnşaat kalitemiz çok yüksek

Heyetler arası görüşmede TOKİ''nin imalat tekniği ile ilgili soru üzerine Karabel, idarenin yeni teknolojiler kullanarak üretim yaptığını söyledi. Karabel, Türkiye''nin genelinin 1. ve 2. derece deprem bölgesi olduğunu, sürekli depremlerin gerçekleştiğini ifade ederek, ''Bu doğrultuda projelerde kullandığımız beton kalitesi ile çelik miktarı diğer ülkelerden yüksektir. Kat kat fazladır'' dedi.


11 yıl önce