|

Van'da bir yangın daha

Van'da 9 kişilik 2 ailenin kaldığı çadır, bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın sonucu kül oldu.

İha
00:00 - 23/12/2011 Friday
Güncelleme: 14:49 - 23/12/2011 Friday
Yeni Şafak
Van'da bir yangın daha
Van'da bir yangın daha

Van'da 9 kişilik 2 ailenin kaldığı çadır, bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın sonucu kül oldu.

Edinilen bilgilere göre olay, Akköprü Mahallesi Akköprü Mezarlığı yanında meydana geldi. Bedir Kırıcı isimli vatandaşın, depremden sonra evlerinin bahçesinde kendi imkanları ile kurduğu baraka türü çadırda yangın çıktı. Dumanları gören Esat Bozdağ isimli vatandaş, yangın esnasında içeride bulunan ve bir ayağı protez olan Besra Kırıcı'yı, yanmamak için üzerine su döktükten sonra çadırdan çıkardı.

Bu sırada elleri yanan Bozdağ'a, bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri müdahale etti. Kısa sürede olay yerine giden itfaiye, yangına müdahale ederek söndürdü. Bedir Kırıcı, işte olduğu sıra çadırın yandığını öğrenip geldiğini söyledi. Kırıcı, 'Geldiğimde çadır yanmıştı. Bütün malzemeler içerideydi onlar da yanarak kül oldu' dedi.

Esat Bozdağ ise, 'Dumanların çıktığı gördüm ve hemen çadırın yanına geldim. İçeride birinin olduğunu ve çıkamadığını gördüm. Üstüme su dökerek alevlerin içerisinden kadını çıkardım. Islak olduğum için pek zarar görmedim ama ellerim hep yandı' dedi.

Bütün eşyalarının çadırda kül olduğunu anlatan Besra Kırıcı ise, içeride Kuran'ı Kerim'in de bulunduğunu belirterek, göz yaşı döktü.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

12 years ago