|

Van'ı cepten ısıtacak

Elis Promosyon'un sahibi Koçak, Van depremzedelerine iki bin adet cep sobası dağıtacak. Koçak, "Üşütüp hastalanmalara karşı geçici bir çözüm olabilir" dedi

00:00 - 11/12/2011 Pazar
Güncelleme: 00:06 - 11/12/2011 Pazar
Yeni Şafak
Van'ı cepten ısıtacak
Van'ı cepten ısıtacak

Genç girişimci Fatih Koçak, Van depremzedelerine iki bin cep sobası dağıtacak. Elis Promosyon'un sahibi Koçak konuyla ilgili, “Deprem çadırlarında yaşanan soba yangınlarına ve üşütüp hastalanmalara karşı cep sobası geçici bir çözüm olabilir” dedi. Küçük ebadı sayesinde cepte, cüzdanda taşınabilen Isınmatik, sekiz saate kadar ısı verebiliyor. Japonlar tarafından icat edilen cep sobasında faal karbon, demir tozu, seramik tozu, su ve tuz gibi maddeler bulunuyor.

12 SAAT ISI VERİYOR

Ürün, taraftarlar, kış sporları meraklıları, emniyet güçleri ve saha organizasyonlarında çalışanlar tarafından ilgi görüyor. Isınmatik, içerisindeki özel karışım sayesinde beş dakikada faal hale geliyor. Ürünü de tanıtan Fatih Koçak, “Cep sobası poşeti açıldıktan sonra havayla temas edip aktif hale geliyor. 10 dakika içinde ise ısı vermeye başlıyor. Üzerindeki bant sökülerek giysilerin iç kısmına veya atletin üzerine yapıştırarak kullanılıyor. Ortalama 8 saat yüksek, 12 saat de düşük seviyede ısı vermeye devam ediyor. İnsan sağlığı açısından zararı olmayan Isınmatik için gerekli sağlık sertifikalarını aldık” diye konuştu.



12 yıl önce