|

Vardan: Büyümenin sürmesi için stratejik dönüşüm şart

MÜSİAD Genel Başkanı Vardan, 2011 Ekonomi Raporu'nu Başbakan Erdoğan'a sundu. Türkiye'nin krizden etkilenmeyeceğini ifade eden Vardan, imalat statümüzde mutlaka araştırma geliştirmeye önem vermemiz gerektiğini vurguladı.

00:00 - 7/08/2011 Pazar
Güncelleme: 22:36 - 6/08/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Vardan: Büyümenin sürmesi için stratejik dönüşüm ş
Vardan: Büyümenin sürmesi için stratejik dönüşüm ş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Başbakan Erdoğan'ın kabulü, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşti. Erdoğan, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vardan ve beraberindeki heyetle yaklaşık bir saat görüştü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ömer Cihat Vardan, Görüşmede yeni kurulan hükümeti tebrik ettiklerini ve aynı zamanda yeni dönemde yapılmasını arzu ettikleri konuları paylaştıklarını söyledi. MÜSİAD Başkanı Vardan, hazırladıkları 2011 Ekonomi Raporu'nu tekrar Başbakan Erdoğan'a ilettiklerini söyledi. Global kriz ile ilgili konuşan Vardan, bu konuyu daha önce ekonomi bakanları ve yetkilileri ile görüştükleri için detaylı olarak ele almadıklarını belirtti. Ekonomide Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nin durumunun ortada olduğunu aktaran Vardan, 'ülke olarak ne yapabiliriz, sivil toplum kuruluşları olarak neler yapabiliriz' konularını ele aldıklarını belirtti.


Mesleki eğitim ve enerji

Vardan, yeni döneme sadece kamu değil, özel sektör hatta vatandaşın da topyekün adapte olması gerektiğini dile getirdi. Görüşmede MÜSİAD'ın daha önceki çalışmaları ve bundan sonra yapacağı çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdiklerini aktaran Vardan, “Bunun için de mesleki eğitim çalıştayı, enerji zirvesi var. Teknoloji ve araştırma-geleştirmeyle alakalı önemli bir çalıştay var. Ondan bahsettik. Eğer biz teknolojiyle ilgili yatırımlar yapacaksak o konuda ilerleyeceksek mutlaka bizlerin özel sektörün de mutlaka çalışma yapması gerekiyor" diye konuştu.


İmalat statümüz değişmeli

Raporda Türkiye'nin yakaladığı büyümeyi sürdürülebilir kılmak için mutlaka bundan sonraki dönemde stratejik dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade ettiklerini belirten Başkan Vardan, “Bunu da Sayın Başbakanımıza tekrar arz ettik. Çünkü biz inanıyoruz ki; dünyanın sallandığı noktada Türkiye bu gün bir tarih çizmektedir. Fakat bunu devam ettirmesi gerekmektedir. Biz eğer 2023'de 25 bin dolar kişi başı milli gelire ulaşacaksak, 500 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyorsak o zaman çalışma şeklimizde, imalat statümüzde mutlaka araştırma geliştirmeye önem verip, yüksek katma değerli ileri teknoloji ürünlere geçmemiz gerekiyor” diye konuştu.



13 yıl önce