|

Vardan: Yatırımlar askıda

Aa
00:00 - 15/07/2008 Salı
Güncelleme: 16:54 - 15/07/2008 Salı
Yeni Şafak
Vardan: Yatırımlar askıda
Vardan: Yatırımlar askıda

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan, AK Parti'ye yönelik kapatma davasına ilişkin olarak, “İnsanlar önümüzdeki günlerde ne olabileceğini kestirememekte olduklarından, yatırımlarını durdurmuşlar veya askıya almışlardır” dedi.

Vardan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in konuk olduğu “Ekonomi Buluşmaları” toplantısında yaptığı konuşmada, 2006 yılından bu yana, Merkez Bankası Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili başlayan, halihazırda da parti kapatma davası ile devam eden süreçte, Türkiye'de bazı kişilerin hala kaos oluşturma çabası içinde olduklarını iddia etti. Türkiye'nin 25 çeyrektir yakaladığı büyüme, kişi başına düşen milli gelirdeki artış, makro ekonomideki dengelerin oturtulması ve ihracatın artmasının sanki birilerini rahatsız ettiğini dile getiren Vardan, “Uçuşa kalkan uçağı sanki birileri çekerek aşağı düşürmek için çaba sarf ediyor” dedi.

Bütün bunlara ek olarak yurt dışındaki finansal kriz, bunun yanında emtia ve gıda fiyatlarındaki artışların Türkiye gibi enerji ve ham maddede dışa bağımlı olan ülkeleri olumsuz etkilediğine işaret eden Vardan, şunları kaydetti:

“Bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye ilk çeyrekte yüzde 6,6 gibi çok önemli bir büyüme rakamı yakalamış durumda. Tabii ki gönül de, gerçekler de bunun daha fazlasını istiyor. Fakat özellikle 22 Temmuz 2007'de halkımızın yarıya yakınının oyunu alarak iktidar olmuş bir parti hakkında seçimden sadece 6-7 ay sonra açılan kapatma davası, daha önceki 367 kararı vicdanlarda hala yer bulamamışken, tüm piyasayı bir belirsizlik içine sokmuştur. İnsanlar önümüzdeki günlerde ne olabileceğini kestirememekte olduklarından yatırımlarını durdurmuşlar veya askıya almışlardır.

İş dünyasının temsilcileri olarak Anayasa Mahkemesinin bir an önce bu konuyu, milli iradenin tecelli ettiği şekilde, davanın reddi yönünde neticeye kavuşturmasını, böylelikle istikrarın tekrar tesis edilmesine yardımcı olmasını, toplumumuzu ve Türkiye'de yatırım yapmayı düşünenleri rahatlatmasını bekliyoruz.”

Vardan, Bakan Şimşek'e MÜSİAD tarafından hazırlanan “2008 Ekonomi Raporu”nu sunarken, katılımlarından dolayı kendisine bir vazo hediye etti.

16 yıl önce