|

Vaşağı öldürüp fotoğrafını paylaştılar: İşte aldıkları ceza

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, öldürdükleri vaşağın fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan 2 kişiye toplam 8 bin 818 TL para cezası uyguladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Hayvanlar da birer canlı, onların da hayatta kalma hakkı var" dedi.

Yeni Şafak
13:38 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:51 - 7/12/2017 Perşembe
AA
Vaşak
Vaşak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından öldürdükleri vaşağın fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan 2 kişiye toplam 8 bin 818 TL para cezası uygulandı.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Erzurum'un Karayazı ilçesi Kösehan köyünde ikamet eden Mansur B. ve Baran B'nin yasa dışı avlanarak öldürdükleri vaşağın fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşmaları üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Erzurum Şube Müdürlüğü harekete geçti.

Müdürlük, şahıslar hakkında idari yaptırım ve tazminat cezası uygulanabilmesi, kimlik tespiti yapılması ve şüphelilerin ifadesinin alınması amacıyla İl Jandarma Komutanlığı ve yetkili başsavcılıkla irtibata geçti.

Çalışmalar sonucunda, kimlikleri tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet ederek vaşak avlayan ve görüntülerini sosyal medyada paylaşan 2 kişiye toplam 8 bin 818 lira para cezası uygulandı.



"Hayvanların da hayatta kalma hakkı var"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak kaçak avcılıkla mücadele hususunda yapılması gereken ne varsa yerine getirmek için gayret ettiklerini bildirdi.

Ülke genelinde denetimleri kesintisiz sürdürdüklerinin altını çizen Eroğlu, sosyal medyada da gerekli takibi sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Bakan Eroğlu, vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirerek gerek kaçak avcılıkla, gerek hayvanlara uygulanan şiddetle mücadele ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımıza sesleniyorum; Hayvanlar da birer canlı, onların da hayatta kalma hakkı var. Lütfen bu konuda gerekli hassasiyeti göstersinler, bu hassasiyeti göstermeyenleri bize bildirsinler biz de ivedilikle gereğini yapalım. Ülkemizde görülen nadir türlerden olan ve koruma altına aldığımız vaşağı öldüren şahıslar kısa süre içinde tespit edildi. Bu konuda hassasiyet gösteren ve durumu bize bildiren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

#Orman ve Su İşleri Bakanlığı
#Karayazı
#Erzurum
#Veysel Eroğlu
6 yıl önce
default-profile-img