|

Vatandaş isme değil hizmete bakar

PTT'nin 'Hybrid Mail' sisteminin açılışını yapan Bakan Yıldırım," Vatandaşın fiyakalı isme karnı tok. Alacağı hizmete bakar" dedi

Yener Karadeniz
00:00 - 11/06/2010 Cuma
Güncelleme: 01:11 - 11/06/2010 Cuma
Yeni Şafak
Vatandaş isme değil hizmete bakar
Vatandaş isme değil hizmete bakar

PTT'nin yeni hizmeti 'Hybrid Mail' sisteminin açılışını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 170 yıllık tarihi olan PTT'nin ülkenin yüz akı bir kuruluş olduğunu söyledi. Türk Telekom ile PTT'nin yolları ayrıldıktan sonra Telekom'un internet gibi faaliyetleri ile yükselen taraf olduğunu vurgulayan Yıldırım, “PTT'nin de ayakta kalması için hizmetlerini çeşitlendirmesi gerekiyordu. Yılda 2 milyon işlem yapılırken bu sayıyı 27 milyona çıkardı.” dedi.

TELEKOM'UN ELİ MAHKUMDU

Projenin ilk müşterisinin Türk Telekom olmasının zorunluluk olduğunu ifade eden Yıldırım, “Türk Telekom ilk müşterisi olmasın da ne yapsın. Eli mahkumdu. Onlar yol arkadaşı ayrılsalar da beraber olacaklar. Sonra GSM operatörlerinin bekliyoruz. Onlarda Teklekom'u takip edecekler. Kimseye kısıtlama yok” dedi. PTT Genel Müdürü Osman Tural ise, 'Bankacılık ve lojistik alanında da hizmetlerimizin kalitesini artırıyoruz.” dedi.


Türkçe isim bulun

PTT'nin 'Hybrid Mail (karma posta)' adıyla yeni bir hizmete başladığını belirten Yıldırım, yetkililerden yeni bir isim bulmalarını isteyerek, 'Anlayan var mı? Türkçesi neyse onu bulacaksınız. Vatandaşın fiyakalı laflara karnı tok. Alacağı hizmete bakar' diye konuştu.


14 yıl önce