|

Vatansever askerlerden sanal direniş

Darbe girişimi sırasında, cuntaya karşı gelen vatansever subayların Whatsapp grupları üzerinden geçici görev yaptıkları alanlarda geçici bir emir-komuta ve sanal harekat merkezi kurarak 15 Temmuz direnişine destek verdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:23 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Vatansever askerlerden sanal direniş​
Vatansever askerlerden sanal direniş​

15 Temmuz darbe girişimine katılarak Türkiye’yi işgal etmeye çalışan TSK’ya sızmış FETÖ militanlarının yaptıkları şu ana kadar büyük ölçüde ortaya çıktı. Ancak darbeye direnen subayların nasıl organize oldukları ve 15 Temmuz direnişine nasıl katkı verdikleri gündeme gelmedi.

ORGANİZE OLDULAR

Yeni Şafak, o karanlık gecede vatansever subayların yaptıklarını araştırdı. FETÖ’cü askerler darbe akşamı birbirlerinden haberdar olmak için bir Whatsapp grubu kurmuşlardı. O gece, genellikle lojmanlarında sıradan bir akşam geçiren subaylar da darbe girişimini öğrenir öğrenmez yeni gruplar kurdu veya zaten üyesi oldukları Whatspp gruplarını direnişe destek vermek amacıyla kullandı. Kısa süre içerisinde yüzlerce subay bu direnişe katıldı.

EMİR-KOMUTA ZİNCİRİ

Balyoz ya da Askeri Casusluk gibi davalarda mağdur olan ancak sonrasında görevlerine iade edilen subaylar, kendi aralarında kurdukları gruplarla geçici emir-komuta zincirleri oluşturdu. Bu grupların üyeleri, FETÖ’cü olmadıklarına emin olduğu subayları da yanlarına alarak darbenin başarısız olması için çok sayıda faaliyette bulundu. O faaliyetler arasında, Güvercinlik’te darbecilerin uçak ve helikopterlerine yakıt ikmali yapılamaması, yakıt tankerlerinin pistte patlatılması ve Genelkurmay Karargahı’nda darbecilerle çatışmak için albay ve generallerin o noktaya gitmesi ve aralarında özel yetiştirilmiş asker kisveli militanların da bulunduğu teröristlerle çatışmaya girmesi de bulunuyor. 2. ve 5. Kolordu'daki vatansever subaylar, FETÖ cuntasını etkisiz hale getirerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki subaylarla irtibata geçti ve stinger tetik tertibatı talep etti. Bilgisayar sistemi FETÖ’cü militanlardan kurtarılarak sistem üzerinden izin vererek stinger depolarını erişime açtı.

#15 Temmuz
#Sanal direniş
#FETÖ
7 yıl önce