|

'Vatansever' tahrik

Danıştay saldırısıyla gündeme gelen Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği'nin Diyarbakır'da düzenlediği 'tahrik' yürüyüşüne katılım olmadı.

Diyarbakır
00:00 - 19/11/2006 Pazar
Güncelleme: 01:17 - 19/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
'Vatansever' tahrik
'Vatansever' tahrik

Danıştay'daki silahlı saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın üzerinden kartviziti çıkmasıyla gündeme gelen Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği (VKHD), Diyarbakır'da Türk bayrağıyla yürüyüş düzenledi. Vatanseverlerin “300 bin kişi katılacak” dediği bayrak yürüyüşüne çoğu çocuk sadece 150 kişi katıldı. Bayrak yürüyüşü sırasında açılması planlanan 4 bin metrelik Türk bayrağını taşıyacak kimse bulunamayınca ancak 250 metresi açıldı.

Diyarbakır polisi yere düşmemesi için bayrağın kamyonetle taşınmasını istedi. Urfakapı'da başlayan yürüyüşte "Herşey vatan için", "Vatan sana canım feda", Askere uznan eller kırılsın", "Polise uzanan eller kırılsın" ve "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atıldı. Yaklaşık 1 kilometrelik uzaklıktaki İstasyon Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonrasında Türk bayrağı iç içe halindeki daireler haline getirildi. Yürüyüşe katılması için birçok çocuğa 10'ar YTL verilmesi vaad edildiği öne sürüldü. Yürüyüşün ardından konuşan VKHD Genel Başkanı Taner Ünal “ Bir gün gelecek bu meydanda 100 bin kişi yürüyeceğiz” dedi.

DİYARBAKIR'DA ŞUBE AÇTILAR

Yürüyüşün ardından Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Diyarbakır Şubesi, Ofis İstasyon Caddesi'nde açıldı. Bu arada yapılan bayrak yürüyüşüne Mersin, Adana ve Ankara'dan da gelenlerin olduğu bildirildi.


'MERSİN GİBİ OLACAK'

Hakkında birçok yolsuzluk iddiası bulunan VKHD Genel Başkanı Taner Ünal yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada Diyarbakır'da bayrak yürümez diyenlerin bugün utanması gerektiğini söyledi. Yürüyüşlerinin engellendiğini savunan Ünal, "İşte bayrak bu meydanda işte sizler de buradasınız. Önemli olan bu meydanda Türk bayrağının dalgalanmasıdır. Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği bugün Diyarbakır'ın meydanında Türk bayrağını dalgalandırmıştır. Bu daha ilk gündür. Daha yeni başladık, Diyarbakır'da 10 kilometre de bayrak yürüteceğiz, 300 bin kişi de toplayacağız. Diyarbakır bayrak olup yürüyecek, Mersin nasıl bayrak olup yürüdüyse. Medya kuruluşları bugün bayrak yürüyüşünü Diyarbakır'da yaysaydı bugün bu meydanda 100 bin kişi de yürürdü" dedi.


17 yıl önce