|

'Vay Kralsın!', 'Adam gibi adamsın'a döndü

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, kendisine Marmaris'te "Vay Kralsın..." diye hitap ederek dikkatleri üzerine çeken küçük Selahi'yi, Ankara'da ağırladı

00:00 - 1/09/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:50 - 31/08/2012 Cuma
Yeni Şafak
'Vay Kralsın!', 'Adam gibi adamsın'a döndü
'Vay Kralsın!', 'Adam gibi adamsın'a döndü

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Marmaris'te esnaf gezisi sırasında 'Vay kralsın' diyerek boynuna sarılan Selahi Varol ile babası Ahmet Varol'u makamında kabul etti. Kabulde Bakan Kılıç ile 11 yaşındaki Selahi arasında yine herkesi güldüren diyaloglar oldu. Bakan Kılıç'ın "Bırak artık bu kral işini" demesi üzerine Selahi bu sefer, "O zaman adamsın, adam gibi adamsın" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleşen kabulde, Selahi ile Marmaris'te esnaf ziyareti sırasında tanıştıklarını dile getiren Bakan Kılıç, "Selahi koşarken bize çarptı, elindeki paralar sağa sola dağıldı. Biz de paraları topladık ve kendisine verdik. Gönderdiğimizi sandık ama az sonra esnafın ikram ettiği çayı içerken Selahi yeniden geldi. O andan itibaren de film koptu" diye konuştu.

GÖZETİMİMİZ ALTINDA

Ankara'ya ilk kez gelen Selahi'ye Anıtkabir, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Camii ve Taceddin Dergahı'nın gezdirileceğini söyleyen Bakan Kılıç, Selahi'ye ayrıca Mehmet Akif Ersoy'un Safahat kitabını hediye ederek, bir daha biraraya geldiklerinde İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyacağının sözünü aldı. Bakan Kılıç, bir gazetecinin, "Selahi'ye eğitim desteği verilecek mi?"sorusu üzerine "Selahi ilköğretim öğrencisi, dolayısıyla kameralar önünde bu tarz parlak taahhütlerde bulunmayı pek doğru bulmuyoruz. Selahi adeta bizim ilköğretim kolumuz gibi çalışacak ve gözetimimiz altında olacak" cevabını verdi. Selahi'nin babası Ahmet Varol da çocuğunun evde de bu kadar hareketli ve girişken olduğunu belirtti.


Marmaris'e köfteye davet etti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı ziyareti sırasında Selahi'ye Mehmet Akif Ersoy'un 'Safahat' adlı eserinin dışında, içinde futbol, voleybol ve basketbol topları ile kırtasiye malzemelerinin olduğu bir çanta hediye edildi. Çantada Selahi'nin anne ve babasına da çeşitli hediyelerin de olduğu bildirildi. Kabul sırasında oldukça rahat görünen minik Selahi, Bakan Kılıç'ı Marmaris'e davet etti ve gelmesi halinde 'acı köfte' yapma sözü verdi.



12 yıl önce