|

'Vergi verir gibi okul yaptırın'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Celik, Türkiye'de bulunan 7,5 milyon okuma yazma bilmeyenden 6 milyonununu kadınların oluşturduğunu belirterek, kadınların eğitimi için büyük bir seferberlik başlatacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak
00:00 - 26/05/2003 Pazartesi
Güncelleme: 18:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim seferberliğinde kadınlara öncelik vereceklerini açıkladı. Ardahan'ın Çıldır İlçesi'nde yaptırılacak olan 100 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun protokol töreni İstanbul Sabancı Öğretmen Evinde gerçekleştirildi. Törene Bakan Çelik, Ardahan Miletvekili Ensar Öğüt, hayırsever işadamı Bülent Büyükakın, Türkiye Yardım Sevenler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Yıldız Laçiner, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve çok sayıda Ardahanlı katıldı.

Vergi verir gibi okul yaptırın.

Kız öğrenci yurduna 500 milyar TL'lik bağışta bulunan işadamı Bülent Büyükakın'a teşekkür eden Bakan Çelik, "Eğitim kurumlarına yardım eden işadamlarını hükümet olarak ödüllendiriyoruz. En büyük ödül 4842 sayılı yasayla olmuştur. Önceki dönemde eğitime yapılan yatırımların % 5'i vergi dışı sayılıyordu. Artık eğitime yapılan bütün yatırımlar vergi dışıdır. İşadamlarımız, hayırseverler vergi verir gibi okul yaptırabilirler" dedi.

Kadın eğitimi için seferberlik

Türkiye'de eğitim çağındaki 18,5 milyon insanın devlet imkanlarıyla çağdaş eğitime kavuşturulmasının imkansızlığına dikkat çeken Çelik, "Eğitime katkı sağlayacak her kese her türlü kolaylık sağlanmıştır. Biz kadın Eğitimini çok önemsiyoruz. Bugün Türkiye'de 7,5 milyon okuma yazma bilmeyen insan var, üzülerek söyleyeyim bunun 6 milyonu hanımefendilerimiz, kadınlarımızdır. Kendi kadınlarını eğitimeyen bir milletin çağdaş milletler arasında yerini alması çok zordur, imkansızdır." diye konuştu.

Her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu dile getiren Bakan Çelik şöyle konuştu: "16-17 Haziran'da UNİCEF Başkanı'yla birlikte, özel bir uçakla Van'a gideceğiz. Burada bir çeşit seferberlik anlamına gelecek bir start veriyoruz. Kız çocuklarını okula göndermeyen velilerimizle ilgili mutlaka ikna operasyonları başlatmamız gerekiyor."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce