|

Veysel Atasoy vefat etti

Eski Bakanlardan Veysel Atasoy, "hastane mikrobu" denilen "MRSA" kapması nedeniyle girdiği komadan çıkamadı.

Yeni Şafak
00:00 - 25/08/2004 Çarşamba
Güncelleme: 17:57 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ANAP dönemi bakanlarından Veysel Atasoy, "MRSA" adlı bir mikrop kaptığı teşhisiyle tedavi altına alındığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde, hayatını kaybetti. Hastane ortamında bulunması ve antibiyotiğe karşı direnciyle tanınan "MRSA" (Multi-Rezistant Staphylococcus Aureus) mikrobu, Atasoy'da septik şoklar, çoklu organ işlev bozukluğuna neden olmuştu. Böbrek, karaciğer, beyin ve kanama pıhtılaşma sistemi hasar gören ve şuuru yerinde olmayan Atasoy, bir süredir yoğun bakımda yaşam destek ünitesine bağlı tutuluyordu.

'Hastanede MRSA kaptı'

Geçen ay, "kronik sinüzit" nedeniyle Gazi Üniversitesi Kulak Burun Boğaz bölümünde tedavi edilen Atasoy, sağ yan ağrısı üzerine 3 Haziran'da Göğüs Cerrahisi Bölümü'ne yatırıldı. Akciğerinde kalınlaşma tespit edilen Atasoy'dan, tümör olasılığına karşı biyopsi için parça alındı. 21 Haziran'da hastaneden ayrılan ve 23 Haziran'da kontrol için yeniden Göğüs Cerrahisi Polikliniği'ne gelen Atasoy'dan alınan kültürde MRSA tespit edildi. Durumu ağırlaşan Atasoy, ailesinin isteğiyle İbni Sina'ya sevkedildi. Atasoy'un bu biyopsi sırasında MRSA'yı kaptığı öne sürüldü. Ancak G.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri ise Atasoy'un MRSA'yı daha önceden kapmış olabileceğini savundular. Daha önce de, Prof. Dr. Üstün Korugan, CHP'li Yalova Belediye Meclis üyesi Yavuz Saatçi, The Marmara Oteli'nin pastanesinde 30 Aralık 1994'te patlayan bomba sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan yazar Onat Kutlar'ın da MRSA kaptığı için öldüğü iddia edilmişti. Aile avukatı Yusuf Salaş da, bu konu ile ilgili daha sonra açıklama yapacağını söyledi.

Turgut Özal'ın gözdesiydi

1947'de Zonguldak'ta doğan Veysel Atasoy, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. KTÜ Trabzon MYO Müdürlüğü, kaymakamlık, Devlet Personel Dairesi ve DPT'de genel sekreterlik yapan Atasoy, 1983'te ANAP'ın kurucuları arasında yer aldı ve 17, 18, 20 ve 21. dönem Zonguldak, 19. dönem ise Antalya Milletvekili oldu. Partinin ilk genel sekreteri olan Atasoy, Genel Başkan Yardımcılığı, Devlet, Ulaştırma ve Enerji bakanlığı da yaptı. Atasoy'un, "KİT ve Özelleştirme" ve "Mahalli İdareler" başlıklı iki kitabı bulunuyor. Işın Atasoy'la evli ve 2 çocuk babası olan Atasoy, şarkıcı-prodüktör Osman Yağmurdereli'nin de kayınbiraderiydi.

Erdoğan: Acınızı paylaşıyorum

TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Veysel Atasoy'un vefatı nedeniyle eşi Işın Atasoy'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakan Erdoğan da, Işın Atasoy'a gönderdiği mesajda, "Acınızı yürekten paylaşıyorum. Merhuma yüce Allah'tan rahmet, size ve ailenize sabır ve başsağlığı dilerim" ifadesini kullandı.

ANAP Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Özsoy da, yayınladığı başsağlığı mesajında, şunları kaydetti: "Partimizin kurucu üyesi, Zonguldak eski milletvekili ve Ulaştırma eski Bakanı, değerli siyaset adamı Veysel Atasoy'u kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm Anavatanlı partililerin gönlünde yaşayacak olan Veysel Atasoy'a Allah'tan rahmet, ailesine ve ANAP camiasına sabır ve başsağlığı dileriz."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce