|

VIP kene

Kene paniği Ankara Esenboğa Havalimanı VIP salonuna da sıçradı. VIP salonunun önünde bir gazeteciyi kene ısırdı.

Ankara
00:00 - 22/05/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:42 - 22/05/2008 Perşembe
Yeni Şafak
VIP kene
VIP kene

Tüm yurtta yaşanan kene paniği Ankara Esenboğa Havalimanı VIP salonuna da sıçradı. Bakanların ve milletvekillerinin kullandığı VIP salonunun önünde bir gazeteciyi kene ısırdı. Havaların ısınmasıyla yeniden ortaya çıkan kene ısırması vakalarının bir örneği de başkent Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda yaşandı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Esenboğa Havalimanı VIP salonundaki basın toplantısını izlemek üzere havaalanına giden gazetecilerden birini kene ısırdı. Yapılan incelemelerde kenenin tehlikeli olmadığı belirlendi. Olay, Esenboğa Havalimanı'nda kısa süreli bir hareketliliğe neden oldu. VIP salonuna ambulans gönderilirken, salonun önündeki çimler de ilaçlandı.

BİR CAN DAHA ALDI

Bu arada Yozgat'ın Çekerek ilçesinde kenenin ısırdığı, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen kadın hastanede öldü. Çekerek Kaymakamı Ahmet Odabaşı, Bayındırhöyük beldesinde yaşayan S.K'nın (28), kene ısırması sonucu hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını söyledi.


Ücretsiz kene spreyi

Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak dağıtılması planlanan kene kovucu spreyler giysilere uygulanırken, spreyin 2 hafta süreyle etkili olduğu kaydedildi. Bu yıl ilk defa uygulamaya konulacak olan spreyin giysi giyilmeden önce uygulanması gerekiyor. Giysi üzerinizdeyken ve hiçbir şekilde cilde, gözlere, saçlara uygulamaması gerekiyor.


16 yıl önce