|

Visa Paywave Türkiye'de

"Temassız" kredi kartı "Visa PayWave" Türkiye'de, Denizbank Sea&Miles kartlarıyla İDO turnikelerinde kullanılmaya başlandı.

Aa
00:00 - 5/09/2007 Çarşamba
Güncelleme: 17:37 - 5/09/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Visa Paywave Türkiye'de
Visa Paywave Türkiye'de

Uygulamanın tanıtımı amacıyla Bakırköy İDO iskelesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Visa Avrupa Kanal Geliştirme Müdürü Guido Mangiagalli, temassız kredi kartı olan "Visa PayWave" kartların dünyada büyük ilgi gördüğünü ve 10 milyonun üzerinde kişinin de bu kartlara sahip olduğunu söyledi.

Bu kartların dünyada geçerliliği olan normal, chipi ve pini olan kredi kartları olduklarını ifade eden Mangiagalli, temassız ödemede ise kartların dokundurularak şifreye gerek kalmadan işlemin gerçekleştirilebildiğini anlattı.

Mangiagalli, temassız kartların hayatı kolaylaştıran ürünler olduğunu dile getirerek, kartın düşük tutarlı ödemelerde de büyük kolaylıklar sağladığını söyledi.

Visa Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman da, temassız kart olan "Visa PayWave" kartların dünyanın heryerinde kullanılabilme özelliği olduğunu belirterek, Türkiye'de de ilk uygulamanın Denizbank Sea&Miles kartlarıyla İDO turnikelerinde başlandığını ifade etti. Ülman, Türkiye'ye gelen ve "Visa PayWave" kredi kartına sahip olan turistlerin de bu kartlarını İDO turnikelerinde kullanabileceklerini kaydederek, ayrıca bu kartların üye işyeri sayısı arttıkça düşük tutarlı alışverişlerde nakit ödemenin yerini alacağını söyledi. Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu da, Sea&Miles kredi kartlarıyla 1 yıllık bir süredir İDO ile çalıştıklarını ifade ederek, yaklaşık 30 bin kart kullanıcısının, kartın İDO'de kendilerine sağladığı kolaylıklardan yararlandığını anlattı. İsfendiyaroğlu, bugünden itibaren de üzerinde "))))" şeklinde işaret bulunan Denizbank Sea&Miles kredi kartlarının, İDO turnikelerinde de kullanılabileceğini belirterek, böylece ödemenin bir saniyeden daha kısa bir sürede tamamlanacağını dile getirdi. Banka olarak kent yaşamını kolaylaştıran bir hizmet verdiklerini de kaydeden İsfendiyaroğlu, kartların 35 YTL'ye kadar her düşük tutarlı alışverişlerde de şifresiz, temassız ödeme noktalarında kullanılabileceğini söyledi. İDO Pazarlama Şefi Murat Nurcan ise, temassız kredi kartları ile turnikeden geçme sisteminin ilk etapta Bakırköy ve Kadıköy İDO iskelelerinde başladığını anlatarak, ilerleyen zamanda ise diğer iskeleleler ile şehir hatlarında da kullanıma geçileceğini belirtti.

Nurcan, Denizbank Sea&Miles kart ile turnikeden geçiş ücretinin de Akbil fiyatıyla aynı olduğunu söyledi. Basın toplantısının ardından Mangiagalli, Ülman ve İsfendiyaroğlu, temassız kredi kartları ile turnikeden ilk geçişi yaptı.

17 yıl önce