|

Vodafone F@tih projesine talip

Hükümetin eğitimde devir atlatacak projesi 'F@tih' için, Vodafone da kolları sıvadı. Vodafone Group CEO'su Vittorio Colao, söz konusu projeyi gündemlerine aldıklarını belirterek, “Farklı ülkelerde tablet konusunda edindiğimiz deneyimleri, Türkiye'ye aktarmaktan memnuniyet duyacağız” dedi

Fikret Çengel
00:00 - 26/11/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:27 - 25/11/2011 Cuma
Yeni Şafak
Vodafone F@tih  projesine talip
Vodafone F@tih projesine talip

Eğitimde çığır açması beklenen 'Fatih projesi'ne Vodafone da talip. Londra'da bir grup gazeteci ile bir araya gelen Vodafone Group CEO'su Vittorio Colao, Fatih projesinin gündemlerinde olduğunu, farklı ülkelerdeki tablet konusundaki deneyimlerini Türkiye'ye aktarmaktan memnun olacaklarını söyledi. Fatih projesinin kırsal bölgelerde hane halkının internet erişimini artıracağını belirten Colao, yeni yatırımlar içinse vergilerin azaltılmasını istedi. Türkiye'deki büyüme rakamlarının memnuniyet verici oldugunu kaydeden Colao, şu ifadeleri kullandı:

İNTERNET GELİRLERİMİZ ARTIYOR

“Türkiye, Almanya, İtalya gibi sofistike bir pazar. Sofistike pazarlar arasında en hızlı büyümeyi Türkiye'de elde ettik. Türkiye gelir açısından Vodafone şebekeleri arasında 8'inci sırada yer alıyor. Şu an elde ettiğimiz değerler bizim için heyecan verici ancak Türkiye'de vergiler çok ağır. Araştırmalar bu durumu net bir şekilde ortaya koyuyor. Vergilendirme Avrupa ile aynı seviyede olsaydı, Türkiye karlılıkta, İngiltere ve İspanya ile aynı seviyede olacaktı. Türkiye'de yüzde 15 olan FAVÖK benzer vergilendirme olsa yüzde 34'e çıkardı.” Türkiye'deki başarının reçetesinin sadece çağrı merkezleri, satışlar, yetenekli insan kaynaklarından ibaret olmadığını kaydeden Vodafone Group CEO'su, Vodafone Türkiye'nin yerel kaynak kullanımınıa güzel bir örnek olduğunu belirtti. Türkiye'de yaptıkları satın almaların genel planın parçası olduğunu ifade eden Colao, şöyle devam etti: “Biz sadece 3G altyapısına değil, kurumların tüm iletişim ihtiyaçlarına yönelik hizmetlere yatırım yapıyoruz. Makineden makineye internet, mobil sağlık ve mobil ödeme konusunda da çözümlerimizi müşterilerimize tanıştırmak istiyoruz. Bu konuda gelirler henüz çok yüksek değil. Sesten çok internet gelirlerimiz büyük hızla artıyor.”

TECRÜBEMİZİ PAYLAŞABİLİRİZ

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da “F@tih Projesi'ni hem eğitim hem de ekonomik gelişme açısından önemli proje olarak gördüklerini vurguladı. Fatih'i 'vizyoner bir proje' olarak nitelendiren Timuray 'Projenin daha geliştirilecek çok yönü var. Fatih hane halkının internet erişimin artmasında önemli bir adım olabilir” dedi. Timuray, Vodafone Türkiye'nin bu projede internet veri iletişimi konusunda çalışabileceğini kaydetti. Vodafone'un dünyanın en büyük tablet ve mobil cihaz alıcısı firma konumunda olduğunu ifade eden Timuray, istenirse tecrübelerini paylaşabileceklerini anlattı.


1 günde 60,5 milyon kısa mesaj

Vodafone UK abonelerinin internet, konuşma ve kısa mesaj kullanımları istatistikler anında merkezdeki ekrana yansıyor. İşte bunlardan birkaçı:

* 23 Kasım 2011'de 60,5 milyon SMS gönderildi

* Ekim 2011'de iPad kullanıcıları 9.79 Terabit veri kullandı

* Ekim 2011'de iPhone kullanıcıları 283 Terabit veri kullandı

* 23 Kasım 2011'de 61.1 Terabit data kullanıldı


Yeraltındaki merkez yerine camdan bina

Dünyanın en büyük küresel mobil operatörlerinden Vodafone'un Network Yönetim Merkezi(Vodafone NOC), kapılarını Türk basın mensuplarına açtı. Merkezde 3 bin kişi çalışıyor. Londra'ya 1.5 saat uzaklıktaki Newbury'de bulunan merkezde kritik şebeke operasyonu anlık olarak takip ediliyor. Daha önce yeraltında bulunan merkez çalışanları şimdi yüksek güvenliği vurgulayan siyah tasarımlı cam binada hizmet veriyor. Bu bölümde çalışanlar da siyah giyimleri ile dikkat çekiyor. Yine kriz anında tüm operasyon bu merkezden yönetiliyor. Dev ekranda tüm Birleşik Krallık haritası üzerinde renkli işaretlerle istatistikler ve kapasite kullanımları takip ediliyor. Olağan dışı gelişmeler anında değerlendiriliyor.


12 yıl önce